Hrvatska
Krenulo i Škrljevo, Sep najavio nastup u regionalnom Alpe Adria natjecanju

Krenulo i Škrljevo, Sep najavio nastup u regionalnom Alpe Adria natjecanju

Autor: Duje Jurić

Pripreme za novu sezonu.

U Dvorani na Mavrincima danas su započele pripreme Košarkaškog kluba Adria Oil Škrljevo za novu sezonu 2021./2022. Treneru Damiru Rajkoviću na prvu se prozivku odazvalo 14 igraća, među kojima i neka nova lica. Od starosjedilaca tu je novi kapetan Josip Barnjak, zatim Toni Jelenković, Ivan Vrgoč, Mario Rajčić, Luka Vucić. Na prvom treningu se pojavio i Pulski zet, prva ovogodišnja prinova, Amerikanac Chris Hortman, koji može popuniti pozicije od 1-3.

 Sutra će se ekipi priključiti prinova iz Srbije, krilni-centar Stefan Šajin, visok 205 cm, koji je prošlu sezonu proveo u beogradskom Dynamicu, a posljednji će se ekipi u srijedu priključiti američko pojačanje Taylor Adway, koji će zajedno sa Šajinom popuniti poziciju pet.Treninzima prve momčadi pridodani su i mladi igrači koji bi trebali biti budućnost kluba: Kostić, Rajković, Ćosić, Matić, Bešić, Malešević, dok je Igor Stojanović, dosadašnji igrač Pule 1981 na probi.

Na početku igračima i stručnom stožeru obratio se predsjednik kluba Vice Sep, koji je svima zaželi dobar rad, te da klub ponovi prošlogodišnje rezultate, te da se plasira u ligu za prvaka. Sep je istaknuo da će klub nastupiti i u Alpe Adria Cupu u kojem će igrati sa još 15 ekipa iz  Austrije, Češke, Slovenije, Slovačke i Hrvatske.

"Imati ćemo kratke pripreme, koje ćemo odraditi u našoj dvorani i na terenima oko dvorane u Mavrincima. Krajem mjeseca počinjemo sa pripremnim utakmicama. Dogovoren je susret u Veneciji protiv talijanskog A1 ligaša, potom dva susreta u Poreču, protiv Zadra i ruskog Jeniseja kojeg vodi trener Dražen Anzulović. Planiramo odigrati šest utakmica do starta prvenstva", naglasio je trener Damir Rajković.

Novi kapetan i po stažu najstariji Zeleni Josip Barnjak, očekuje da ekipa u novom prvenstvu napravi iskorak, te da bude u gornjoj polovici prvenstvene ljestvice u HT Premijer ligi. "Moramo nastaviti igrati dobru obranu, kao što smo igrali i lani. Kostur ekipe je ostao i sada se moraju novopridošli igrači uklopiti, kako bi ostvarili što bolji rezultat"