Hrvatska
Krešimir Ljubićić povukao Split prema drugoj pobjedi, u Cedeviti Junior dominirao Toni Bilić

Krešimir Ljubićić povukao Split prema drugoj pobjedi, u Cedeviti Junior dominirao Toni Bilić

Autor: Ozren Maršić Photo: Ivica Čavka/KK Split

FAVBET Premijer liga

Košarkaški klub Split je u drugom kolu FAVBET Premijer lige u dvorani na Gripama svladao Cedevitu Junior s 80:62 (17:18, 24:11, 16:22, 23:11) i u sezonu ušao s dvije uvjerljive pobjede. Gosti su prijetili u početnih desetak minuta, ali kada se razigrao odlični centar Krešimir Ljubičić (19 poena, 11 skokova) sve nedoumice oko pobjednika su nestale.

Sredinom treće četvrtine Cedevita Junior se još jednom približila “Žutima”, no tada je nišanske sprave namjestio Toni Perković (18 poena, trice 5/11). Split je momčadski djelovao bolje, stoga nema nikakvih dvojbi o zasluženosti pobjede.

Kada se pogleda rezultat ispada da smo dosta lakše došli do bodova nego što je to bilo u stvarnosti. Odigrali smo neodgovorno kada smo otišli na plus 15. Moramo produžiti konstantnost, imati navike u radnoj obvezi. Moramo biti mirniji, biti još bolji, i ovaj tjedan ćemo iskoristiti za poboljšanje svih stvari – kazao je trener Splita Slaven Rimac.

Kod Cedevite Junior jedini koji je odskočio bio je mladi Toni Bilić (19 poena, 4 skoka, 5 asistencija).

Split je bolji od nas, to smo znali, ali očekivao sam više hrabrosti od dečkiju. Jedino je odgovorio mali Bilić, vidi se da je on budućnost hrvatske košarke. Nadao sam se da ćemo pružiti veći otpor, no nismo uspjeli – kazao je Damir Mulaomerović.

Standings provided by Sofascore