Hrvatska
Krešin kup na istoku: Županja i Vinkovci u finalu

Krešin kup na istoku: Županja i Vinkovci u finalu

Odigrane su polufinalne utakmice Kupa Krešimira Ćosića za regiju istok u kojima su klubovi iz Vukovarsko srijemske županije opravdali ulogu favorita.

U subotu su Požežani tri četvrtine držali utakmicu u egalu, ali u posljednjem dijelu gosti su slomili otpor ekipe Daria Richa. Odličan je bio Ivan Erslan, povratnik u redove Županje, sa "duplim" učinkom od 19 ubačaja i 12 skokova. Dvoznamenkasti je bio novopridošli Brođanin Luka Špehar (17) te kapetan Ivan Stjepanović (11). Uz Erslana i Špehara Županjci su u ovoj sezoni jači i za Arijana Kovačevića te Alana Mesića. Kod Požege najbolji su bili Eugen Bagarić (15), Martin Bušić (14) i Sven Abramović (12) te novi igrač, iskusni Saša Radosavljević (10). 

Vinkovčani večeras nisu imali problema na gostovanju u Belom Manastiru kod istoimenog trećeligaša (Matej Petrić 13, Filip Mišić 12). U sastavu pobjednika najučinkovitiji je bio junior Petar Tomić (17), Stjepan Pezer je dodao 13, David Jelinić 12, a Nikola Augustinović 11 koševa. Za razliku od Županje i Požege, u rosteru Vinkovaca nije bilo promjene u odnosu na prošlu sezonu. 

Finale, u kojemu su Županjci veliki favorit, bi se po Propozicijama trebalo igrati u Vinkovcima. Pobjedniku regije istok za prolazak u II. dio Kupa protivnik će biti pobjednik Kupa sa sjevera.