Time-out
Krešini memoari zamišljeni su kao povijest YU košarke, a izrasli su u nešto puno veće

Krešini memoari zamišljeni su kao povijest YU košarke, a izrasli su u nešto puno veće

Predbilježite se za svoj primjerak knjige 'Igraj, vjeruj, živi'.

Važne stvari događaju se u Splitu i Solinu u sklopu Završnice Kupa Krešimira Ćosića. Jedna od njih je i predstavljanje knjige memoara velikana čije ime nosi najmasovnije nacionalo natjecanje.

Knjigu je predstavila Ana Ćosić Pajurin, Krešina kćerka koja je najavila izlazak knjige na tržište u svibnju. Autobiografija Krešimira Ćosića jedinstveni je rukopis od otprilike 400 stranica o karijeri jednog od najvećih sportaša-košarkaša u Europi svih vremena. Krešimir Ćosić počeo je pisati svoju autobiografiju 1982. godine u Hotelu Palace u Zagrebu gdje je privremeno živio po dolasku iz Bologne u Cibonu. Inicijalno je zamišljena kao povijest jugoslavenske košarke, ali s vremenom se razvila u interesantno štivo koje kroz jedinstvenu prizmu Krešimira Ćosića oživljava svijet košarke.

 Ana Ćosić Pajurin je otkrila da knjiga nije bila objavljena jer Krešo za života nije bio zadovoljan svojim tekstom, no da je jednako tako smatrao da je bitno da njegove riječi dođu do javnosti. Također je istaknula: 

“Najteži je bio dio sastaviti djelo koje je dostojno Krešimira Ćosića. Ponosna sam na ovaj projekt, nije bilo lako, no vidjet ćete, kada autobiografija izađe, da se djelo koje je započeto kao povijest jugoslovenske košarke pretvorilo u nešto puno više.”

Moguće je i predbilježiti se za prve narudžbe Krešine knjige “Igraj, vjeruj, živi” izdavača Udruga Dani Krešimira Ćosića i to na sljedećoj povezici: autobiografija-kresimira-cosica.launchrock.com.