Hrvatska
Krešo Butić se poklonio imenjaku Ćosiću nakon protokola: I on je takve stvari izbjegavao

Krešo Butić se poklonio imenjaku Ćosiću nakon protokola: I on je takve stvari izbjegavao

Autor: Sport 023 Photo: Arileo

Idejni začetnik Muzeja zadarske košarke

Obljetnicu 27. godišnjice smrti velikana Hrvatske, europske i svjetske košarke Krešimira Ćosića skromno je, baš kako i priliči uspomeni na ovog velikana, ispred Muzeja zadarske košarke obilježio njegov idejni začetnik i voditelj Krešimir Butić, jedan od najaktivnijih kada je u pitanju promicanje Krešinog lika i djela, piše portal Sport 023

Dvije ruže, lumin i veliku dozu zahvalnosti za sve što je Krešimir Ćosić ostavio zadarskoj košarkaškoj baštini donio je Butić sa sobom i ostavio podno Krešinog kipa ispred dvorane koja nosi njegovo ime.

- Jesam li jedan od najaktivnijih po pitanju promicanja Krešimira Ćosića prepustit ću drugima da ocijene. Ja se trudim i radim samo ono što osjećam i siguran sam da ne griješim u ničemu. Ništa “falše” ne radim - kaže Butić koji nam je objasnio i zašto nije bio dio protokola u kojem su sudjelovali Udruga Dani Krešimira Ćosića, KK Zadar, ŠC Višnjik i ostali.

- Kako su mi rekli Krešini prijatelji, i on je takve stvari izbjegavao. Baš kao ni on ni ja se ne volim eksponirati već mi je draže sam doći i odati Kreši počast i zahvaliti mu se na svemu. Isto tako i malo razmisliti o aktualnom trenutku i o tome što bi on napravio da je među nama. Sigurno bi svima nama kojima je stalo do zadarske košarke bilo puno bolje - kaže Butić.

Nema nikakve dvojbe oko ovog što je rekao Butić. Sasvim je sigurno kako je Krešimir Ćosić prerano napustio ovaj svijet i kako zadarska košarka ne bi bila u situaciji u kojoj se sada nalazi da je Krešo još uvijek tu s nama.