3x3 košarka
Hrvatska
Ženska košarka
Križevčanke prvakinje Hrvatske, sljedeća postaja - Bled

Križevčanke prvakinje Hrvatske, sljedeća postaja - Bled

Autor: HKS - Hrvatski košarkaški savez Photo: Miran Barjaković

U16 Prvenstvo Hrvatske - 3x3

Karlovac je proteklog vikenda bio središte 3×3 događanja: odigran je završni turnir U16 3×3 Prvenstva Hrvatske, U16 turnir za djevojke kao i turnir u seniorskoj kategoriji (Lite Quest) u suorganizaciji s KK KA Basket i Grosbasketom. I sve to u staroj povijesnoj jezgri grada na četiri rijeke, na legendarnom igralištu Šanac čije su se zelene tribine odlično popunile.

Šest ranijih kvalifikacijskih 3×3 U16 turnira iznjedrilo je šest finalista, a dodatne tri ekipe primile su pozivnicu organizatora. Naslov prvaka Hrvatske odnijela ekipa 3×3 Osijek (iz Vrijednosnica Osijek) u sastavu Luka Šipka, Luka Rejo, Mata Vidaković te Bartol Mišir. U finalu su mladi Brokeri igrali protiv domaće ekipe Karlovca i uvjerljivo slavili s rezultatom 22:12., a oba finalista plasirala su se na Luka2Bled turnir koji će se sredinom rujna odigrati u Sloveniji.

Ni djevojke nisu zapostavljene – organiziran je i turnir za U16 žensku kategoriju čije pobjednice također putuju u Sloveniju. U finalu su kiževačke Radnice 3×3 KŽ svladale domaće Karlovčanke iz ekipe ŽKK Karlovac 1 s 15:7.

Na Lite Questu je nastupilo 12 ekipa, a pobjednička ekipa Partizana je slavila protiv Podgorice s 21:15 te je nagrađena plasmanom na Challenger u poljskom Lublinu.

Uz nastupe plesnih skupina, natjecanja u tricama i neposrednu blizinu karlovačkih Dana piva bio je to jedinstven košarkaški event koji s punim pravom prerasta u tradiciju, a isto je prepoznala i Sportska televizija koja je turnir prenosila uživo.

3×3 U16 PH (M)

  • polufinale 1: Karlovac – Finesa 21:18
  • polufinale 2: 3×3 Osijek – Dubrava 21:17
  • finale Karlovac – 3×3 Osijek 22:12

3×3 U16 (Ž)

  • polufinale 1: Radnice 3×3 KŽ – ŽKK Karlovac 2 14:3
  • polufinale 2: ŽKK Mladost Ivanovec – ŽKK Karlovac 1 6:12
  • finale Karlovac – Radnice 3×3 KŽ – ŽKK Karlovac 1 15:7

SVI REZULTATI KARLOVAČKOG TURNIRA