Hrvatska
Regija
Krka je uvijek bila jedna od ključnih utakmica za Zadar

Krka je uvijek bila jedna od ključnih utakmica za Zadar

Autor: KK Zadar Photo: Zvonko Kucelin/KK Zadar

Subota u Novom Mestu

Košarkaši Zadra putuju u Sloveniju, gdje će u subotu u 5. kolu AdmiralBet ABA lige odmjeriti snage s Krkom. Obje momčadi susret dočekuju s jednom pobjedom i dva poraza, a pobjednik ovog susreta dobit će veliki vjetar u leđa za nastavak sezone. S novim bodovima Zadar bi u komfornoj situaciji dočekao Cibonu, koja u Zadar stiže u 5. kolu.

Trener Zadra Danijel Jusup podsjeća kako je riječ o momčadima koje su tradicionalni suparnici i često su ove utakmice imale veliki ulog .

- Krka je momčad koja je ostvarila vrijednu pobjedu protiv FMP-a u gostima i izgubila protiv dva teška protivnika, Budućnosti i Partizana. Igru bazira na pick&rollu, sjajnom playmakeru koji ih proigrava i napadačkom skoku. To su im najjače strane, ali mora se reći i da su dosta korpulentni, mogu zatvoriti reket, dobro su ukomponirani s nekoliko iskusnijih i mladim slovenskim igračima. Podigli smo formu, to nas veseli ali svaka utakmica je za sebe, puno ih je završilo visokom razlikom, tako da je teško nešto predvidjeti, kaže Jusup.

Prije dvije godine Krka je ispala iz lige sa samo 4 ostvarene pobjede, ali jednom baš protiv Zadra. Nadu da se povijest neće ponoviti izrazio je Adem Mekić.

- Ritam je naporan, ali što je tu je, nema vremena za kukanje, idemo probati dati svoj energetski maksimum, pripremiti se što bolje za utakmicu. Krka igra izvanredno, to su pokazali i u posljednjoj utakmici protiv Budućnosti, nije lako igrati s njima. Moramo odgovoriti na njihovu energiju, fizičku igru ako se želimo pokazati u pravom svjetlu i ostvariti pozitivan rezultat. Posljednje pobjede bile su nam važne za naš mentalni sklop i duh u svlačionici, pomogle su nam da shvatimo gdje smo i da možemo igrati sa svima, najavio je Mekić.

Utakmica se igra u subotu u 18 sati, a već dan kasnije, s početkom u 17 sati, na Višnjiku će Zadar ugostiti Zabok u 5. kolu FAVBET Premijer lige. Obje utakmice bit će u izravnom prijenosu, Krka na Areni Sport 2, a Zabok na HKS TV.

Standings provided by Sofascore