Hrvatska
Regija
Krka slamku spasa traži u hrvatskom reprezentativnom razigravaču

Krka slamku spasa traži u hrvatskom reprezentativnom razigravaču

Autor: Branko Tabak

Mavra je igrač s velikim iskustvom igranja ABA lige.

Ususret raspletu sezone u ABA ligi u kojoj zadnje mjesto vodi izravno u Drugu ABA ligu, a predzadnje, prvi puta u povijesti, donosi neizvjesnost igranja kvalifikacija s poraženim finalistom Final Foura Druge ABA lige posljednjeplasirana momčad Krke se pojačala s hrvatskim reprezentativnim razigravačem Dominikom Mavrom.

Čini se vrlo logičan potez jer Krka do kraja natjecanja ima izravne susrete s hrvatskim klubovima Zadrom i Cibonom. U prvom je Mavra ponikao i odlično poznaje mentalitet 'grada košarke', a u drugom je igrao kao afirmirani igrač.

Dominik Mavra je seniorsku karijeru započeo u Zagrebu. Potom je igrao za Split, Cibonu, MKS Dabrova Gornicza iz Poljske i Karpoš Sokoli iz Makedonije. Prošlu je sezonu započeo u španjolskom Joventutu, nastavio u MZT-u, a završio u Lietkabelisu.Valja istaknuti da je dio fantastične dalmatinske trojke u redovima Zagreba koja je 'Mrave' juniore odvela do naslova pobjednika Eurolige. Uz njega ubojiti trojac su činili današnji NBA igrači Mario Hezonja (Dubrovnik) i Dario Šarić (Šibenik).

Predsjednik Krke Andraž Šuštaršić izjavio je da je zbog bolesti i ozljeda brojnih igrača dovođenje pojačanja bio nužan potez kluba. Dominik je do sada odigrao mnogo utakmica ABA lige u svojoj karijeri i računaju da će se dobro uklopiti u njihovu igru.