Hrvatska
Krnja Cibona srušila Split na Gripama, Rimac priznao: Izgledamo jako loše, zabrinut sam...

Krnja Cibona srušila Split na Gripama, Rimac priznao: Izgledamo jako loše, zabrinut sam...

Autor: BB.hr Photo: Ivica Čavka/KK Split

Iznenađenje

U petak je Cibona u punom sastavu u 5. kolu ABA lige poražena u Dvorani Krešimir Ćosić od Zadra 27 razlike.

Trener Cibone Jakša Vulić priznao je tada da je igra njegove momčadi zabrinjavajuća i da su pred Cibonom, u svakom pogledu, teški dani.

Samo tri dana kasnije krnja Cibona, bez igrača koji nemaju prao nastupa u domaćem prvenstvu, slavila je na Gripama protiv neporaženog Splita 57-63.

Sada je trener Splićana Slaven Rimac priznao:

'Jako loša utakmica s naše strane, bez samopouzdanja. Činilo se kao da svi čekaju da se utakmica sama dobije što je na bilo kojem nivou nemoguće. Izgledamo jako loše i malo je reći da sam zabrinut. Težak je raspored ispred nas, a još neko vrijeme ne možemo računati na Gnjidića i Ljubičića. Postigli smo samo 57 poena, učinci nekih igrača su mizerni i sve skupa je jako zabrinjavajuće'

O kvaliteti košarke ne treba trošiti riječi, no s obzirom na sastav u kojem je Cibona nastupila svakako valja pohvaliti zalaganje i želju njenih igrača da naprave malo čudo. Uostalom, komentar trenera Vulića govori dovoljno za sebe.

'Lopta nas je nagradila za veliki trud, utakmica nije bila pretjerano kvalitetna. Nismo imali previše rješenja. Zonom, koju smo igrali cijeli susret, uspjeli smo usporiti Split i poštedjeti naših pet igrača koji su najviše igrati. Ova nam pobjeda puno znači po pitanju samopouzdanja, no ako se uskoro ne riješi pitanje blokada postat će sve teže i teže igrati sa skraćenim rosterom.'

Standings provided by Sofascore