Hrvatska
Krnje kolo: Odgođena je i utakmica Split-Zadar

Krnje kolo: Odgođena je i utakmica Split-Zadar

Autor: Branko Tabak Photo: Ivica Čavka/KK Split

Najava 16. kola HT Premijer lige

Peti val pandemije ostavlja sve više traga na klubove HT Premijer lige i raspored natjecanja.

Tri utakmice 16. kola su odgođene. Zbog pozitivnih nalaza u momčadi Splita odgođen je derbi Split-Zadar. Korona je ušla i u svlačionicu Adria Oil Škrljeva pa je odgođen susret Škrljevo – Alkar. Neće se odigrati nit utakmica Sonik Puntamika – Gorica zbog pozitivnih nalaza u redovima gostujuće momčadi.

KK ZABOK – KK CIBONA – PETAK, 7. SIJEČNJA 2022.  18:00 SATI.  ⇒  ARENA SPORT

Prvi na parket izlaze igrači Zaboka i Cibone u petak u 17 sati. Unatoč silnim problemima s ozljedama (Prkačin, Reuvers), odlascima (Antonio Vranković) i slaganjem rostera Cibona je favorit.

Zabok je nedavno imao probleme s koronom i polako se vraća u ritam, a prvo poluvrijeme utakmice sa Zadrom im je dobar putokaz kako dalje.

U okolnostima kakve jesu nadahnuće jednog igrača može odrediti tijek utakmice, dovesti Zabočane u priliku za pobjedu ili uvesti Zagrepčane u mirnije vode. Iskustvo i kontinuitet igranja Zabočana u HT Premijer ligi jamče dobru košarkašku predstavu.

KK FURNIR – KK VRIJEDNOSNICE OSIJEK, SUBOTA 8. SIJEČNJA 2022. U 19:00 SATI. ⇒ HKS TV

U subotu se s početkom u 19 sati u SD Dubrava sastaju Furnir i Vrijednosnice Osijek. Susret je to momčadi koje žele pobjeći s dna poretka prema sredini ljestvice.

Puno veći ulog je Dubravaša koji na svom kontu za sada imaju tri pobjede, dvije manje od suparnika i love jedan od posljednjih vlakova za mirniji nastavak natjecanja.

Osijek se pobjedom može približiti prema Ligi za prvaka tako da uzbuđenje i borbenosti u ovoj utakmici neće nedostajati.

KK CEDEVITA JUNIOR – GKK ŠIBENKA NEDJELJA 9. SIJEČNJA 2022. U 17:00  SATI. ⇒   HTV 2

Upražnjeno mjesto izravnog TV prijenosa na HTV-u 2 nastalo odgodom dalmatinskog derbija na Gripama popunit će susret Cedevita Junior – Šibenka koji je na rasporedu u nedjelju 9. siječnja u 17 sati.

Cedevita Junior je s devet igrača u rosteru nastupila u srijedu u Jazinama u susretu protiv Sonik Puntamike. Izostanci Bundovića i Filipovića veliki su hendikep za mladu momčad Damira Mulaomerovića koja čvrsto drži svoju poziciju među četiri najbolje momčadi HT Premijer lige.

Šibenka je momčad s velikom radnom etikom koja se nikad ne predaje i uvije dolazi dati ono najbolje od sebe. Za ulazak u Ligi za prvaka, koja im bježi dvije pobjede, trebat će Milačićevim momcima i poneki ‘veliki skapl’. S Baldekina su najavili potragu za organizatorom igre koji bi momčadi donio dodanu vrijednost. Šibenka je tako pokazala ambiciju i izvan parketa, a ta podrška uprave Milačićevoj momčadi je veliki poticaj za ono što ih očekuje u nastavku natjecanja.