Hrvatska
Krstanović okrenuo Jazine i donio važne bodove Hermesu

Krstanović okrenuo Jazine i donio važne bodove Hermesu

Autor: Branko Tabak

Još jedna drama u HT Premijer ligi

U utakmici 2. kola HT Premijer lige Hermes Analitica je u uzbudljivoj završnici slavila protiv KK Jazine Arbanasi 75-72.

Gosti su bolje otvorili utakmicu i već u prvoj četvrtini dosegnuli dvoznamenkastu prednost 13-24. U završnih minutu i pol Hermes se serijom vratio u utakmicu (19-24). Održavale su Jazine prednost tijekom druge i treće četvrtine koja završava ubačajem Ivana Svobode za prvo izjednačenje na utakmici 54-54. Hermes Analitica je u 32 minuti povela (58-57), nakon čega se do kraja utakmice vodila velika borba za svaku loptu.

Kada su Jazine na dvije i pol minute prije kraja preko Anthony Alston povele (72:69) nije se moglo naslutiti da više neće postići ni poena. Stipe Krstanović (4) i Bruno Perić (2) donijeli su vrijednu pobjedu domaćinima. Zrnić je kod tog rezultata promašio dva slobodna bacanja, ali i ukrao loptu nakon koje je Woods prvo promašio šut za tri, pa za dva poena.

Julijan Rajić je s 14 poena i osam skokova bio prvo ime u redovima pobjedničke momčadi. Po 13 su zabili Filip Kordić, Bruno Perić i Marko Raič (pet asistencija).

Najbolji kod Jazina bili su Amerikanci Anthony Alston s 18 koševa i Giovonne De Woods sa 16 poena i pet asistencija.