Hrvatska
Krstić: Bitna, ali ne i odlučujuća utakmica

Krstić: Bitna, ali ne i odlučujuća utakmica

Dubrava - Hermes Analitica

Nakon pauze od tri tjedna utakmicom protiv Hermes Analitice u petak (20.15 sati – SD Dubrava) košarkaši Dubrave Furnir nastavljaju hod po HT Premijer ligi. Susret koji dolazi jedan je od onih koji odlučuju hoće li se u Dubravi i slijedeće sezone igrati HT Premijer liga.

”Pauza uvijek dobro dođe da se malo rekuperaš, fizički podigneš i osvježiš ali opet s druge strane izgubiš ritam utakmica. Odigrali smo samo jednu prijateljsku utakmicu u subotu protiv Zaboka gdje smo dobro izgledali i sada se pripremamo za Hermes Analiticu koja je bitna utakmica, ali ne bi rekao odlučujuća jer se igra još 13 kola i čeka nas još jedan susret s njima. Ova utakmica nam može donijeti puno, a opet puno je do kraja i u sportu je sve moguće. Naravno da bi nas pobjeda dovela u puno bolji položaj’ - ističe trener Vladimir Krstić koji do kraja sezone neće više računati na Amerikanca Chrisa Hortmana s kojim je dogovoren sporazumni raskid ugovora.

Nema nepoznanica u susretu ova dva kluba, a Dubravaši su pobjedom u 9.kolu jesenas prekinuli negativni niz poraza u susretu s Analitiačrima.

”Dolaskom trenera Mravka čini mi se da su igrači dobili više slobode i samopouzdanja u napadu i neki igrači koji su kod prethodnog trenera imali manju minutažu sada imaju puno veću kao Svoboda. Izgubili su Perića, ali su dobili Anzulovića i Kalpića koji igraju na poziciji organizatora igre. Hermes je iskusna ekipa koja dugo igra zajedno i napadački su jako dobri. Mislim da će obrana i skok rješiti utakmicu. Sigurno je da zbog dvije pobjede manje oni imaju veći pritisak, ali kada utakmica krene sve se to zaboravi. Nismo favoriti u ovoj utakmici, ali smo domaćini i želimo dati sve da dobijemo utakmicu” - dodaje Krstić.

Kapetan Petar Perić vjeruje da Lavovi uz pomoć navijača mogu i drugi puta ove sezone slaviti protiv Analitičara.

 ”Dva tjedna smo se kvalitetno pripremali za njih. Oni znaju nas, mi njih. Imaju šest, sedam jako dobrih šutera i poznati su po tome. Moramo iskontrolirati skok u obrani i pokušati smanjiti njihov postotak šuta. Sigurno da utakmica ima veliki značaj i da je možda i najvažnija u ovom dijelu sezone. Nevidim neki poseban pritisak kod nas nego jednostavno želju da uđemo u utakmici na pravi način i uz naše navijače upišemo jednu važnu pobjedu”.

HT PREMIJER LIGA, 20.kolo

Zadar – Sonik Puntamika (srijeda)
Cibona – Gorica (četvrtak, 18h)
Dubrava Furnir – Hermes Analitica (petak, 20.15)
Vrijednosnice Osijek – Alkar (subota)
Adria Oil Škrljevo – Zabok (nedjelja)
Split – Šibenka (ponedjeljak)