Hrvatska
Krstić ulogu favorita prepustio Alkaru

Krstić ulogu favorita prepustio Alkaru

18. kolo HT Premijer lige utvaraju u petak Dubrava i Alkar.

Prvu utakmicu 18.kola HT Premijer lige u petak će u sportskoj dvorani Dubrava od 20 sati odigrati Dubrava Furnir i Alkar. Lavovi se nakon dva uzastopna gostovanja (Osijek, Split) vraćaju na domaći parket gdje će pokušati prekinuti niz poraza koji je napravljen u susretima s objektivno jačim suparnicima.

 ”I Alkar slovi kao favorit u ovoj utakmici jer ekipa koja dobije Zadar i koja ima osam pobjeda u ligi sigurno ima ulogu favorita u utakmici protiv ekipe koja ima tri pobjede. Unatoč tome što su oni jako dobra ekipa i što ih respektiramo mi želimo odigrati jednu dobru utakmicu. Uvidjeli smo njihove bolje i slabije strane i uz maksimalnu koncentraciju cijelu utakmicu, jednu tvrdu obranu šansa će doći, a na nama je da je iskoristimo.”- kaže trener Vladimir Krstić koji vjeruje da Dubravaši na domaćem parketu mogu do pobjede koju čekaju dva mjeseca.

 ”Sigurno da prije sezone nitko Alkar nije stavljao u poziciju gdje su sada ali oni su sa svojim radom i trenerom Milačićem to sve napravili. Amarekinac Neal je njihov glavni pokretač. Nekada iskoči Marić, Kučan, Brocić, Jacović pa Vučić koji je iskusan igrač i nije slučajno da imaju osam pobjeda. Mi moramo spustiti Alkar na manje od 80 poena ukoliko želimo dobiti utakmicu”.

Završnica je drugog kruga natjecanja i svaka utakmica je bitna za što bolji položaj u posljednjem trećem krugu.

 ”Alkar odlično igra ove sezone i u toj prvoj utakmici u Sinju mi nismo bili kompletni jer su nam nedostajali Hortman i Proleta. Mislim da smo se dignuli na treninzima i bez obzira na poraz u Splitu i naš loš šut nije to bila tako slaba utakmica. Respektiramo Alkar ali jednostavno igramo doma i svjesni smo koliko nam ta pobjeda znači tako da moramo ići na glavu. Pozivamo i navijače da budu uz nas jer će Sinjani sigurno imati potporu svojih navijača.” - kaže Marko Šarac koji je karijeru počeo upravo u Alkaru.