Hrvatska
Krug je zatvoren: Skelina je zamijenio Anzulović, Anzulovića Grgurević, a Grgurevića Skelin

Krug je zatvoren: Skelina je zamijenio Anzulović, Anzulovića Grgurević, a Grgurevića Skelin

Za sportskog direktora izabran je Vedran Vukušić

Ivica Skelin novi je trener Splita, na toj poziciji zamijenio je Antu Grgurevića, koji će ostati raditi na Gripama na funkciji šefa omladinske škole.

- Evo me opet na klupi, kada sam odlazio prije godinu i pol, nakon isteka ugovora, kao da je ostao neki nedovršeni posao. Svjestan sam što se očekuje od mene, Split uvijek želi najviše, ali svjestan sam i da ovo nije najzgodniji trenutak preuzimanja momčadi. No, spreman sam dati sve od sebe, čut ću se i Grgom (Grgurević, nap.a.) oko stanja u ekipi. Većinu igrača dobro poznajem, vjerujem da ćemo se u najskorijem mogućem roku adekvatno pojačati. Sezona je još otvorena, u igri smo na sva tri fronta i nikome neće biti lako protiv nas - kazao je Skelin.

Inače, Skelin je bio na klupi "Žutih" od studenog 2015. godine pa do ljeta 2018. godine, a u posljednjoj na poziciji trenera Splita istovremeno je bio i izbornik Hrvatske. Bila su to vremena kada je slogan na Gripama bio "totalno žutilo" i Skelin je kao trener zasigurno ostavio najveći trag u Splitu u ovom desetljeću. Proteklu sezonu radio je u nizozemskom Den Boschu. Pomoćnici će mu biti Ante Marović i legendarni kapetan "Žutih" Srđan Subotić.

Ujedno, Vedran Vukušić, dosadašnji koordinator omladinskog pogona, još jedan iz plejade igračkih velikana, izabran je za sportskog direktora KK Splita.

- Raduje me novi izazov, usko ću surađivati s Grgurevićem na čiji sam poziv i stigao na Gripe. Naš primarni cilj, uz rezultat, je stvaranje kvalitetnih igrača iz naše škole. Hvala vodstvu kluba na ukazanom povjerenju, bit će mi zadovoljstvo raditi s prekaljenim trenerom kakav je Skelin - rekao je Vukušić.