Hrvatska
Krunić: Dubrovnik je favorit, mi napadamo drugo mjesto

Krunić: Dubrovnik je favorit, mi napadamo drugo mjesto

Dubrava kvalifikacijski turnir za popunu Prve Muške lige otvara danas protiv Rudara.

Košarkaši Dubrave nakon osvajanja prvog mjesta u Drugoj ligi Centar jutros su krenuli za Labin gdje ih očekuje kvalifikacijski turnir za Prvu ligu. Momčad Darka Krunića turnir otvara protiv domaćina Rudara (srijeda, 17h), a dan poslije suparnik je Đakovo. Nakon slobodnog dana Dubrava u subotu igra protiv Međimurja iz Čakovca, a u nedjelju protiv Dubrovnika. Dvije najbolje momčadi izboriti će nastup u Prvoj ligi sijedeće sezone:

 ”Raspored nas nije mazio jer otvaramo s domaćinom Rudarom, a dan poslije igramo protiv Đakova kome će to biti prva utakmica. Prvi favorit je Dubrovnik koji ima najviše igrača koji su igrali današnju Premijer ligu, a nas bi uz domaćine i Đakovo svrstao kao klubove koji će se boriti za drugo mjesto. Nakon sezone u kojoj smo osvojili prvo mjesto imamo šansu da nakon sedam godina Dubrava uđe u rang više i to nam je velika želja. Mislim da imamo kvalitetu za to, ali bez potcjenjivanja ostalih suparnika, a pogotovo domaćina koji je iskusna momčad. Kao našu prednost bi naveo veći broj odigranih kvalitetnijih utakmica tokom sezone, ali i širinu klupe”, kaže trener Krunić koji želi skinuti pritisak i imperativ kod svojih igrača.

 ”Apsolutno smo svjesni što nas očekuje u Labinu i pripreme koje smo imali protekla dva tjedna bile su podređene tome. To otvaranje turnira je izuzetno važno gdje mi moramo pokazati svoju kvalitetu koja nas je krasila tokom sezone, a to je veliki broj kontranapada i agresivnost u obrani. Sigurno će domaćini pokušati usporiti igru, a na nama je da nametnemo svoj ritam koji će nam omogućiti što više lakih poena”.

Dubrava je u sezoni 2011/2012 osvojila prvo mjesto u Drugoj ligi, ali kroz kvalifikacije (Osječki Sokol, Crikvenica, Međimurje, Poličnik) nije uspjela izboriti elitni razred naše košarke. Pet godina poslije Krunić će nakon svoje bogate karijere u prvoj samostalnoj trenerskoj sezoni pokušati uvesti Lavove u rang više

 ”Ove sezone nam se puno toga poklopilo. Složili smo jako dobru momčad za ovaj rang natjecanja s dva centra Šutalom i Smolićem koje naši konkurenti nisu imali i uz kvalitetu, te dijelić sreće (trica Čubrića u zadnjoj sekundi protiv Zapruđa) došli u priliku na najljepši način završiti sezonu. Razmišljamo samo pozitivno i s vjerom u ulazak u Prvu ligu odlazimo na ovaj turnir”, zaključio je trener Dubrave.

RASPORED TURNIRA:

           Srijeda, 25. travnja 2018.

  1. KK Dubrava – KK Rudar                                u 17:00
  2. KK Međimurje – KK Dubrovnik                   u 19:30Četvrtak, 26. travnja 2018.
  1. KK Rudar – KK Međimurje                           u 17:00
  2. KK Đakovo – KK Dubrava                             u 19:30Petak, 27. travnja 2018.
  1. KK Međimurje – KK Đakovo                         u 17:00
  2. KK Dubrovnik – KK Rudar                            u 19:30Subota, 28. travnja 2018.:
  1. KK Đakovo – KK Dubrovnik                         u 17:00
  2. KK Dubrava – KK Međimurje                      u 19:30Nedjelja, 29. travnja 2018.
  1. KK Dubrovnik – KK Dubrava                      u 15:00
  2. KK Rudar – KK Đakovo                                u 17:30