Hrvatska
Krunićevi dečki na 2-0, Agrodalm se nakon +20 spašavao u produžetku

Krunićevi dečki na 2-0, Agrodalm se nakon +20 spašavao u produžetku

U 2.kolu Prve muške lige Dubrava je slavila protiv Zapruđa, a Agrodalm je nakon produžetka bio bolji od Dubrovnika.

Dubrava je nakon Rudeša svladala i drugog zagrebačkog prvoligaša na startu Prve lige. Lavovi su na domaćoj premijeri svladali Zapruđe 86:79 i tako nakon tri pol godine upisali domaću pobjedu u međusobnim susretima. Bez bolesnog Frana Vujića momčad Darka Krunića vodila je gotovo cijelim tijekom susreta iako je Zapruđe u samoj završnici serijom 10:2 stiglo do izjednačenja 79:79. Tada u posljednjoj minuti nakon dva promašena napada Kristijana Šutala u igru ulazi Ante Smolić koji zabija i uz dodatno bacanje dovodi Dubravu do prednosti 82:79. Na drugoj strani Hrvoje Gašparac nije pogodio tricu, a pobjedu Dubravaša potvrdio je Stipe Čubrić s linije slobodnih bacanja, a nakon toga i poslije osvojene lopte.

Kod Dubrave Ivan Tvrtko Majić je ubacio 16 poena (šut 6/8) uz 6 skokova. Šutalo je dodao 15 uz 8 skokova, Smolić 13 uz 6 skokova, a Čubrić 12 uz 8 asisitencija. Kod Zapruđa Ivan Penić je ubacio 18 poena uz 14 skokova, a Marko Raič 16.

”Nisam očekivao da u sezonu možemo ući s dvije pobjede, ali dečki su ostavili srce na parketu i u ovoj utakmici i ja im naravno moram čestitati. Važna pobjeda protiv momčadi koja je puno iskusnija od nas s igračima koji su igrali Premijer ligu”, kazao je trener Dubrave Darko Krunić, a bek Zapruđa Filip Stanić je istaknuo kako puno bolje moraju završavati utakmicu

 ” Fali nam energije u posljednjoj četvrtini. Tako je bilo i u ovoj utakmici. Obrana nam još nije posložena i vrijeme je da u idućim utakmicama počnemo pobjeđivati”.

Agrodalm je tek nakon produžetka stigao do pobjede protiv Dubrovnika 98:92. Zagrepčani su početkom treće četvrtine imali 20 razlike (51:31), a u posljednju četvrtinu ušli s 14 poena viška (68:54). Dubrovčani su stigli minus 6 (83:77) na 40 sekundi do kraja i preko Nikole Došena i Petra Dubelja dohvatili produžetak. U produžetku su Gržinić, Matić, Radoš, Kalpić i Ceraj ipak donijeli Agrodalmu drugu pobjedu. Dorian Ribarić s 20 poena i 6 asista je predvodio Agrodalm. Po 18 poena su ubacili Franko Kalpić i Andrej Ceraj. Kod Dubrovčana Došen je ubacio 23, a Dubelj 20 poena.