Europa i Svijet
Hrvatska
Kruno Simon: Vrlo sam blizu toga da se vratim s obitelji u Zagreb, no tek nakon Europskog prvenstva ću odlučiti hoću li još igrati i gdje će to biti

Kruno Simon: Vrlo sam blizu toga da se vratim s obitelji u Zagreb, no tek nakon Europskog prvenstva ću odlučiti hoću li još igrati i gdje će to biti

Autor: Z.D. Photo: HKS

Sutra Hrvatska u Opatiji igra prijateljsku utakmicu s Mađarskom (18. kolovoza, 19:00 sati).

Krunoslav Simon, sa svojim Efesom dvostruki europski klupski prvak, svakodnevno naporno trenira s hrvatskom reprezentacijom na pripremama za Europsko prvenstvo. Kruno se zbog euroligaških obaveza nije mogao u posljednje vrijeme odazivati reprezentaciji, no velika je volja uvijek prisutna. Uoči sutrašnje prijateljske utakmice s Mađarskom rezimirao je situaciju i dvije dosada odigrane utakmice (pobjeda nad Bugarskom i poraz od Češke):

"Nakon prve dvije utakmice nije lako dati neki općeniti komentar. Bilo je stvari koje su bile dobre i bilo je stvari koje treba ispraviti, no ima još do službenih utakmica... idemo dan po dan, a ja sam siguran da iz dana u dan stvarno napredujemo.” 


Kako vidi reprezentaciju i njene moguće domete? 

"Nije lako davati prognoze. U ovim utakmicama se pokazalo da situacija nije bajna, ali mi smo tim, dajemo sve od sebe pa ćemo vidjeti... Ima dosta jakih ekipa, igrat će puno NBA igrača na ovom prvenstvu, zato i idemo utakmicu po utakmicu. Prvi cilj treba biti proći grupu, a onda ćemo vidjeti dalje. 

A je li spreman za nadolazeće izazove: "Pa... u 37. godini sam", sa smiješkom će Kruno, "Nije baš bajno, imao sam problema s ozljedama, hajmo reći da sam otprilike na pedesetak posto, no ima još do prvenstva i nadam se da ću i ja ući u pravu formu."

Osobni planovi za budućnost? "Vrlo sam blizu toga da se vratim s obitelji u Zagreb, no tek nakon Europskog prvenstva ću odlučiti hoću li još igrati i gdje će to biti."


Izbornik Damir Mulaomerović također se, za početak, osvrnuo na odigrane prijateljske utakmice

Možemo reći da su tri četvrtine prve utakmice bile jako dobre, kao i prvo poluvrijeme druge utakmice. No, bilo je tu i dosta umora, jako smo trenirali, no dobili smo i ono što smo htjeli na provjerama. Sad smo ponovno odradili dva jaka treninga i čekaju nas još prijateljske utakmice protiv Mađarske i Slovenije.” 

Ima li kakvih problema? 

“Pa svatko ima neki problem, hvata se forma, no s obzirom da cijelu ekipu imamo nekih 7-8 dana, nisam nezadovoljan. Najvažnije je da nas zaobiđu ozljede i da nastavimo ovako trenirati. Imamo jako dobru atmosferu, znamo što trebamo popraviti, a najteže će biti odlučiti se za konačnih 12 momaka.”

A s čime je najviše zadovoljan?

“Zadovoljan sam energetski, igramo kao pravi tim, zadovoljan sam i pristupom igrača. Mislim da su manje-više svi shvatili koja im je uloga u ekipi. Imamo igrače koji igraju u jakim ligama i puno talenata. Imamo širinu, prije svega na visokim pozicijama, međutim morat ćemo popraviti tu obranu na pick n’ rollu koja se pokazala kao problem.”

Prijateljska utakmica s Mađarskom na rasporedu je sutra, 18. kolovoza od 19:00 sati. Ulaznice je moguće kupiti putem sustava ulaznice.hr te u Sportskoj dvorani "Marino Cvetković" u Opatiji na dan utakmice od 12:00 sati. Ako niste u blizini Opatije, utakmicu ćete moći pratiti i uživo na programu Sportske televizije (SPTV).

Nakon Mađarske, reprezentacija Hrvatske igra još jednu pripremnu utakmicu, 20. kolovoza u Celju, pa dvije pretkvalifikacijske utakmice za EuroBasket 2025: 25. kolovoza u Poljskoj te 28. kolovoza protiv Švicarske u Opatiji. A potom kruna radnog ljeta: Europsko prvenstvo se održava od 1. do 18. rujna, s time da Hrvatska skupinu igra u talijanskom Milanu, a ako prođe skupinu seli na završnicu u Berlin.


 

 

 



Mulaomerovic 17-8-22.jpg