Hrvatska
Krušlin i Stipanović ostaju uz Rimca, Cedevita Olimpija gradi jezgru od slovenskih igrača

Krušlin i Stipanović ostaju uz Rimca, Cedevita Olimpija gradi jezgru od slovenskih igrača

Autor: Branko Tabak

Razgovara se i sa strancima.

Na službenim stranicama KK Cedevita Olimpija Ljubljana objevljen je intervju s trenerom Slavenom Rimcem u kojem hrvatski stručnjak komentira skupinu Eurokupa i najavljuje izgled buduće momčadi.

Podjsetimo Cedevita Olimpija je u skupni sa Unics Kazanom, Darussfakom Joventutom, Nanterreom i Bresciom. 

- Momčadi još nisu napunili rostere pa je teško reći je li nam ždrijeb donio težu ili lakšu skupinu. Naposljetku, ni sastav naše momčadi još nije definiran. Unics Kazan, s kojim je Cedevita igrala prošle sezone u Europskom kupu, ponovno sastavlja kvalitenu momčad, Isto tako, preostale momčadi u grupi C definitivno će dovesti nove igrače, a tek kada se završe ti poslovi u svim klubovima vidjet ćemo na čemu smo. Jedno je sigurno, ove sezone ćemo imati najmanje pet vrhunskih utakmica na europskoj pozornici u Stožicama i naši će navijači moći uživati u vrhunskoj košarci, rekao je Rimac.

Trenutno se na listi igrača Cedevite Olimpiji nalazi osam igrača koji su u prošloj sezoni nosili dres Petrol Olimpije i imaju još uvijek imaju važeći ugovor. Iz Cedevite su došli Filip Krušlin i Andrija Stipanović i Edo Murić (koji koji je prije nekoliko dana potpisao ugovor s Cedevitom Olimpijom), a stigao je i Martin Krampelj, koji je četiri sezone proveo u američkoj NCAA ligi. 

"Do sada smo uglavnom bili usmjereni na raskidanje ugovora s nekim igračima. Želja nam je složiti momčad koja bi bila kombinacija domaćih i stranih košarkaša. Neki košarkaši koje želimo dovesti u Ljubljanu imaju više ponuda na stolu, pa je razumljivo da još nisu odlučili gdje nastaviti karijeru. U nekim stvarima zaostajamo, ali to je razumljivo, budući da smo se tek formirali i da je riječ o posve novom momčadi,  opisao je Rimac trenutno stanje te dodao:

- Jezgra momčadi treba biti sastavljena od slovenskih košarkaša. U posljednjim danima razgovori s igračima odvijaju se u pravom smjeru, ali dok se dogovori ne dovrše, ne možemo ništa sa sigurnošću reći. Očekujem da ćemo u sljedećih nekoliko dana uspjeti dovesti još jednog slovenskog košarkaša, a promatramo i strance s kojima se već razgovara.