Hrvatska
Regija
Krušlin: Imamo šanse u Play Offu

Krušlin: Imamo šanse u Play Offu

Autor: KK Cedevita

Započinje polufinalna serija doigravanja između Cedevite i Budućnosti.

Počinje vrhunac košarkaške sezone u ABA ligi. Nakon što je regularni dio završila na drugom mjestu, Cedevita će u polufinalnoj seriji doigravanja igrati protiv euroligaša Budućnosti VOLI. Serija se igra na dvije pobjede, a momčad Slavena Rimca imat će prednost domaćeg terena.

U prvoj utakmici Cedevita će biti domaćin u Košarkaškom centru Dražen Petrović u ponedjeljak u 19:00h, a dobra je vijest da bi trener Rimac na raspolaganju trebao imati kompletan sastav. Ulaznice za utakmicu po cijenama od 15 do 50kn mogu se kupiti preko sustava Eventim.hr, na prodajnim mjestima Eventima, kao i na blagajni dvorane prije utakmice.

"To su s trenerskog, motivacijskog, aspekta najlakše utakmice. Osjeti se po treninzima koje radimo da je koncentracija odlična i da su svi igrači motivirani i da svi jedva čekaju da utakmica počne. Ja se nadam da će ove utakmice pobuditi navijače i publiku da dođu i da nam pomognu. Očekujem jednu lijepu atmosferu. Vidjet ćemo na utakmici koliko možemo. Budućnost je stvarno ekipa koja ima daleko najbolji roster u ABA ligi. Malo su bili hendikepirani tijekom sezone zbog toga što igraju Euroligu, koja u nekim svojim tjednima ima i po dvije utakmice, tako da su bili puno više fokusirani na to natjecanje nego na ABA ligu. Ja očekujem Budućnost koja će izgledati stvarno dobro i mislim da imaju snage i trenera koji zna tempirati formu za najbitniji dio sezone, koji kreće od ponedjeljka", izjavio je trener Slaven Rimac.

Tijekom regularne sezone Cedevita je kod kuće pobijedila Crvenu zvezdu, u gostima je svladala Partizan, Budućnost je pobijedila kod kuće i u Podgorici bila u egalu… Vitamini su pokazali da mogu u jakim utakmicama biti ozbiljan protivnik svima iz vrha lige.

"Definitivno smo u tim utakmicama pokazali da možemo igrati s najboljima. Ovo je jedna specifična situacija. Tu su emocije, pritisak i veliki ulog, tako da treba vidjeti kako ćemo se tu snaći. Mislim da mi sebi ne bi trebali sebi stavljati veliki teret. Bez obzira što imamo prednost domaćeg terena, hajmo reći, nije to odraz neke kvalitete rostera, nego naših dobrih igara. Ne volim to govoriti, ali mislim da u današnjem sportu općenito taj termin favorit-nefavorit nema smisla jer puno jača ekipa u nemotiviranom danu za njih može izgubiti. Čisto s financijske pozicije koliko tko vrijedi na tržištu, rekao sam, Budućnost je daleko najskuplja momčad ABA lige. Normalno, željeli su biti konkurentni u Euroligi i ostvarili su tu puno ozbiljnih pobjeda. Svladali su Real i CSKA, što govori o njihovoj kvaliteti u dobrom danu. Prema tome, mi ćemo morati biti stvarno jako, jako dobri, ako želimo da im možemo parirati. Jaki su na više pozicija, i unutarnjim i vanjskim. Prema tome, čeka nas jedan zahtjevan posao. Moramo ući motivirani, ambiciozni, puni želje i s puno energije i vidjeti što će nam utakmica donijeti", dodao je strateg Zagrepčana.

Bek Filip Krušlin slično razmišlja: "Drago mi je da smo na poziciji na kojoj smo završili regularni dio i mislim da je to izuzetan uspjeh za nas. Veselim se polufinalu. Mislim da igramo protiv momčadi koja je izuzetno individualno jaka, protiv momčadi koja igra Euroligu i odlično je vođena, tako da se prije svega nadam zanimljivom polufinalu, a ako Bog da i sreće, da prođemo i u finale."

Svi se u klubu nadaju i što većoj podršci s tribine jer u doigravanju ABA lige vidjet će se ono najkvalitetnije što hrvatska klupska košarka u ovom trenutku može ponuditi.

"Mislim da je to jedno interesantno polufinale za sve ljubitelje košarke i nadam se da će to publika popratiti u što većem broju i da će nas doći podržati. Mislim da ova ekipa to zaslužuje, da je kroz sezonu pokazala da vrijedi i nadam se i dalje dobrim partijama i izdanjima."

Iako je Budućnost na papiru favorit, Cedevita planira pokazati zube.

"Pokazali smo da možemo igrati sa svima. Bilo je lošijih i boljih utakmica, ali generalno smo pokazali da možemo, a u krajnjoj liniji to pokazuje i rezultat na tablici na kraju regularnog dijela. Mislim da s puno optimizma možemo ući u polufinale, bez obzira što je vjerojatno na papiru individualna kvaliteta na strani Budućnosti. Mislim da svakako mi u ovom playoffu imamo svoje šanse", dodao je Krušlin.