Hrvatska
Krv nije voda. Emilio Banić odveo 'Žutu podmornicu' do plasmana u iduće kolo Kupa „Krešimir Ćosić“

Krv nije voda. Emilio Banić odveo 'Žutu podmornicu' do plasmana u iduće kolo Kupa „Krešimir Ćosić“

Autor: Paulo Sarić

Kao i Sonik jučer, i druga je zadarska momčad s 14 trica trasirala put ka obračunu s premijerligašima.

Nakon što su u srijedu navečer u gradskom derbiju svladali entuzijaste iz KK Diadora, košarkaši Jazina Arbanasa danas su došli do novog uvjerljivog trijumfa u Virju gdje su u drugom kolu Kupa „Krešimir Ćosić“ svladali domaći Podravac rezultatom 70-100 i izborili plasman u idući krug natjecanja.

Pobjednik večerašnjeg susreta nikada nije dolazio u pitanje te su Zadrani serijom 0-8 sredinom prve četvrtine otišli na dvoznamenkastu razliku koju nisu ispuštali do kraja dvoboja. Na dominaciju u skoku već početkom druge dionice nadovezale su se dvije trice Mirze Sarajlije, da bi nova dva ubačaja iza linije 6,75 u 14. minuti odvele igrače Luke Bujasa na plus 21 (25-46) nakon čega su gosti mirno održavali prednost.

FOTO: Šime Zelić (Basketball.hr)

U svlačionice se otišlo s 37-57 za 'Žutu podmornicu' koja je na krilima Franka Kaštropila koji je zabio prvih 12 koševa svoje momčadi na otvaranju nastavka vrlo brzo riješila pitanje pobjednika, da bi raspoloženi Emilio Banić u 27. minuti odveo Jazine na plus 30 (46-76). Ubrzo su priliku dobili i mladi članovi žute posade Bruno Josip Šoba, Petar Petković i Krešimir Škara koji su solidno iskoristili svoju minutažu i mirno održavali razliku do samoga kraja.

Goste je do očekivane pobjede vodio brat bivšeg hrvatskog reprezentativca i sadašnjeg igrača Cedevite Marka Banića Emilio Banić s 29 koševa (trica 5-9) i osam skokova, dok su po 14 poena dodali Kaštropil i Sarajlija. Najefikasniji u domaćim redovima bio je nekadašnji mladi hrvatski reprezentativac i bivši igrač Cibone Stefan Zadravec koji je susret završio s 27 koševa i pet asistencija, ali i osam izgubljenih lopti.