Hrvatska
Regija
FOTO: Krv nije voda: Izvrsni Prkačin predvodio Cibonu

FOTO: Krv nije voda: Izvrsni Prkačin predvodio Cibonu

Autor: Paulo Sarić

Dvije asistencije do triple-doublea.

Za razliku od svojih gradskih rivala, Cibosi su pobjedom otvorili turnir juniorske ABA lige. Nakon što su jučer bili slobodni, Vukovi su u Beogradu svladali MZT rezultatom 66-91. Cibona je od početka kontrolirala susret te je na krilima mladih reprezentativaca došla do uvjerljive pobjede.

Zagrepčani su poveli 0-5 i odmah pokazali da su danas raspoloženi. Makedonci su nakratko uzvratili i preokrenuli na 6-5, no to je bilo njihovo jedino vodstvo na utakmici. Matej Rudan i Roko Prkačin su već u devetoj minuti odveli svoju momčad na dvoznamenkastu razliku (10-20) što su lako održavali do samoga kraja. Otvaranje druge dionice primalo je momcima Ante Samca koji su ju otvorili s 2-12 i već u 15. minuti došli nadomak 20 koševa razlike (17-36). Jasno, u takvom se ritmu nije moglo nastaviti cijelo vrijeme pa su Skopljani odgovorili svojom serijom 12-2 kojom su se ponovno vratili na jednoznamenkasti zaostatak (35-44), s koliko se otišlo i na poluvrijeme.

No, Makedonci nisu imali dovoljno kvalitete da ozbiljnije priprijete hrvatskom sastavu. Iako je tijekom treće dionice serije rezultat oscilirao od plus sedam do plus 16 za Cibonu, dojam je da su Vukovi čitavo vrijeme držali stvari pod svojom kontrolom. Nezaustavljiv je bio Roko Prkačin, sin nekadanjeg kapetana Cibone i hrvatske reprezentacije Nikše Prkačina, a dobru je potporu imao i u suigračima pa su Zagrepčani mirno priveli susret kraju. Makedonski se sastav na kraju raspao pa su Vukovi serijom 0-14 probili granicu od 20 razlike i došli do uvjerljive pobjede.

 Uz izvrsnog Roka Prkačina koji je utakmicu završio nadomak trostruko-dvocifrenog učinka s 22 koša, 16 skokova i osam asistencija, Cibose su do pobjede vodili Matej Rudan koji je također ubacio 22 poena, čemu je dodao osam skokova i tri asistencije te Dino Bistrović s 19 koševa. Najbolji u redovima MZT-a bio je Damjan Krstevski također s 22 poena.