Hrvatska
Kučić u završnici slomio Alkar i osigurao pobjedu Cedevite Junior u Sinju

Kučić u završnici slomio Alkar i osigurao pobjedu Cedevite Junior u Sinju

Autor: KK Alkar Photo: AB foto

Točka na i 9. kola FAVBET Premijer lige

U posljednjoj utakmici 9. kola FAVBET Premijer lige Cedevita Junior je odnijela bodove iz Sinja svladavši Alkar 73:81. Domaći su odigrali jednu od boljih utakmica u zadnje vrijeme, a prekida negativnog niza koštala ih je loše odigrana završnica posljednje dionice.

Početak utakmice pripao je gostima, no “narančasti” se nisu uspjeli značajnije odlijepiti zahvaljujući raspoloženom Bobanu koji je u kratkom vremenu ubacio 7 koševa. Isti igrač ubrzo se zbog tri osobne preselio na klupu čime je dodatno otupljena oštrica napadačke igre domaćih. Premda ni gosti nisu briljirali ipak su nakon uvodne četvrtine imali 4 koša viška (14:18).

Prvo značajnije vodstvo na utakmici vidjeli smo u 17. minuti kada je Rašić svojom trećom trojkom u kratkom periodu odveo svoju momčad na +11 (25:36). Ipak, domaći tu nisu potonuli. Dvije trojke vezao je mladi Pavela, što je, uz jako dobrog Aloka, bilo dovoljno da Alkar na odmor ode sa podnošljivih 35:40.

Treća dionica bio je najbolji period Alkarove igre. Predvođeni raspoloženim Blatančićem, koji je nizao koš za košem, domaći su anulirali razliku i u 26. minuti otišli na +6 (48:42). Činilo se da su vidno umorni gosti, kojima je ovo bila četvrta utakmica u osam dana, na konopcima. Alkar je, nošen podrškom s tribina, propustio iskoristiti momentum i značajnije se rezultatski odmaknuti. Pogotovo jer su sredinom ovog perioda obje momčadi bile bez ubačaja više od dvije minute. Sve što su napravili domaći je progres do plus 7 nakon ubačaja Matuline. Cedevita Junior je tako pregrmjela najteži period i onda trojkom Jelića gotovo uhvatila egal u završnici treće dionice. Ipak ova četvrtina završila je uspješno po Alkar jer je kapetan Vučić ubacio efektnu trojku sa zvukom sirene za 58:54.

Sinjska momčad bila je u vodstvu do 34. minute, kada se na gostujućoj strani probudio dotad neprimjetni Allen. Vezao je Cedevitin Amerikanac dvije trice i šut s poluodstojanja i donio svojoj momčadi plus četiri na polovici zadnje dionice. Alkarove šanse za konačni uspjeh još su uvijek bile vrlo žive na dvije i pol minute prije kraja kada je Blatančić zabio za 71:71. No onda je stvari u svoje ruke uzeo Vito Kučić. Mladi Riječanin je do kraja odigrao simultanku i sa 10 koševa (dvije trojke i četiri slobodnjaka) riješio pitanje pobjednika.

Kod pobjedničke momčadi Kučić je ubacio 21 koš, čemu je dodao i 7 asistencija. Osim njega dvoznamenkasti su bili Rašić sa 14, Karačić sa 12 (7 skokova) i Allen sa 11 koševa.

Kod Alkara prvo ime bio je Alok sa 20 koševa, 7 skokova i 6 asistencija. Najveću pomoć imao je u Blatančiću koji se, odličnim drugim poluvremenom, zaustavio na 19 koševa. Jedini preostali dvocifreni domaći igrač bio je Boban sa 12 koševa.

Standings provided by Sofascore