Hrvatska
Kujundžić objašnjava težak poraz u Slovačkoj: Loša obrana, umor, ozljede i skraćena rotacija

Kujundžić objašnjava težak poraz u Slovačkoj: Loša obrana, umor, ozljede i skraćena rotacija

Uzvratna utakmica ima humanitarni karakter.

Direktor KK Vrijednosnice Osijek Renato Martinko najavio je uzvratnu četvrtfinalnu utakmicu AAC protiv BC Levicki Patrioti za ponedjeljak 11.02.2019. s početkom u 18 sati i pojasnio kako će se na ulazu u dvoranu na navedenoj utakmici prikupljati donacije za liječenje gospođe Badovinac. Osvrnuo se i na težak poraz u Slovačkoj, koji je plod naše loše igre, snage protivnika (Levice igraju sa čak šest stranaca), ali i nedostatka energije ekipe, zbog iscrpljenosti od utakmice protiv Šibenika.

Trener Domagoj Kujundžić objasnio je da se u ponedjeljak Brokeri moraju iskupiti za težak poraz u Levicama te pojasnio da je loša igra u obrani glavni razlog visokog poraza, da nije zadovoljan obranom ni protiv Šibenika i da na tom segmentu igre Vrijednosnice moraju dosta raditi jer je puno prostora za napredak ekipe. Rekao je da se ekipa tjelesno nije oporavila od teške prvenstvene utakmice sa Šibenikom i da u manje od 48 sati nije jednostavno igrati novu utakmicu ekipama sa puno dužim rosterom. Uz to je u Slovačkoj Ante Gospić (koji ne trenira redovito zbog upale tetive), igrao sa ozljedom leđa, da se Mate Mandić (prošli tjedan nije trenirao zbog temperature), ozljedio nakon 11 minuta igre, te da su skraćena rotacija i umor uveliko doprinjeli lošoj igri.

Zvonimir Lončarić se ispred Udruge Dragovoljaca Hrvatskih Obrambenih Snaga Osijek i malonogometnog kluba Stara Moša, koji su pokrenuli humanitarnu akciju, zahvalio u svoje ime i u ime obitelji Badovinac na pomoći KK Vrijednosnice Osijek, te predstavio zdravstveno stanje oboljele Zorice Badovinac. Maligna bolest se nakon mnogobrojnih laboratorijskih terapija Zorici već treći puta vratila i liječnici će ovaj puta pokušati liječenje alternativnim metodama koje iziskuju znatna materijalna sredstva. Zoricin suprug Tihomir uzdržava četveročlanu obitelj i nije sam u mogućnosti osigurati potrebna sredstva za liječenje supruge, te su se navedene Udruge odlučile za prikupljanje pomoći. Nakon košarkaške akcije uskoro kreće i malonogometna te će iste Udruge organizirati humanitarni malonogometni veteranski turnir, koji će se održati 03.03.2019. godine u dvorani Zrinjevac. Osim doniranja priloga na navedenim utakmicama svi koji žele pomoći mogu to učiniti i uplatom na žiro račun Zorice Badovinac IBAN: HR5125000093106831930