Hrvatska
Regija
Kujundžić pobjedom započeo mandat na klupi Osijeka

Kujundžić pobjedom započeo mandat na klupi Osijeka

Autor: Boris Andrlon

Pavlović i Gospić zabili po 20, Šango 14 za prolaz Brokera u drugi krug Alpe Adria kupa.

Vrijednosnice Osijek su pod vodstvom novog trenera Domagoja Kujundžića pobijedile KD Hopsi iz Polzele i plasirale se u četvrtfinale Alpe Adria Cupa.

KK Vrijednosnice Osijek - KD Hopsi Polzela 110:86 (29:23, 19:27, 33:19, 29:17)

KK Vrijednosnice Osijek: Pavlović 20, Ihring 12, Mandić 15, Maskaljević 0, Boras 0, Dmitrović 0, Perić 1, Abdul-Malik 9, Šango 17, Darling 4, Vrkić 12, Gospić 20.

KK Hopsi Polzela: Burgett 19, Benson 8, Dragan, Rotar 9, Copot 1, Čebular, Turnsek 1, Borse 4, Atanacković 15, Vasilić 9, Jack 20, Zmrzlak 0.

Vrijednosnice bolje otvaraju utakmicu i dobijaju prvu četvrtinu rezultatom 29:23. U drugoj četvrtini je uslijedio pad igre Brokera koji su gosti iz Slovenije iskoristili i otišli na odmor s vodstvom od 48:50. U nastavku utakmice domaćini puno bolje reagiraju u obrani i tricom Pavlovića 3 minute prije kraja četvrtine prelaze u vodstvo. Tu se utakmica prelomila i Brokeri završavaju četvrtinu s 12 poena prednosti. U posljednjoj četvrtini gosti nisu imali rješenja za šuteve Franka Šanga koji je ubacio 14 poena i potvrdio pobjedu 110:86.

Najbolji strijelci domaće ekipe bili su Ozren Pavlović i Ante Gospić s 20 poena, a kod gostiju Jack Donovon također s 20 poena.

 

Izjave trenera i igrača:

Domagoj Kujundžić, trener KK Vrijednosnica Osijek: "U prvom poluvremenu smo imali problema s obranom na peaku. To smo u drugom poluvremenu pokušali riješiti. Mislim da smo na kraju i uspjeli. Imali smo problema s njihovom tranzicijom gdje su nas u startu probijali kako su htjeli i jedan igrač im je stalno visio u kontri. To smo isto na kraju uspjeli zatvoriti. Mislim da smo odigrali dobru utakmicu za prvi put."

Mate Mandić, igrač KK Vrijednosnica Osijek: "Krenuli smo u utakmicu agresivno. Prvo četvrtinu smo napravili vodstvo, drugu možda malo pali, a oni su sve pogodili. U drugo poluvrijeme smo ušli koncentriraniji i odradili smo posao na dobar način kao što rezultat i pokazuje."

Boštjan Kuhar, trener KD Hopsi Polzela: "Dobro smo igrali u napadu prvo poluvrijeme. Pogodili smo sve otvorene i neotvorene šuteve. U drugom poluvremenu kao da smo bili druga ekipa i dozvolili smo protivniku brze protunapade i otvorene šuteve što je prelomilo utakmicu."

Sljedeću utakmicu Alpe Adria Cupa Vrijednosnice igraju protiv BC Levicki Patriota iz Slovačke, a za već u nedjelju u Gradski vrt dolazi KK Cedevita u osmini finala Kupa Krešimira Ćosića.