Europa i Svijet
Hrvatska
Kuliš iz Zadra odlazi u Rusiju: Prošla sezona izlazi iz okvira profesionalizma, te emocije su neizbrisive

Kuliš iz Zadra odlazi u Rusiju: Prošla sezona izlazi iz okvira profesionalizma, te emocije su neizbrisive

Autor: KK Zadar Photo: Andrej Jančijev/KK Zadar

Kod Dražena Anzulovića

Kuliš prihvatio novi trenerski izazov: Prošla sezona izlazi iz okvira profesionalizma, te emocije su neizbrisive

Stipe Kuliš, dio stožera momčadi Zadra koja je u prošloj sezoni osvojila naslov prvaka Hrvatske i igrala doigravanje AdmiralBet ABA lige, prihvatio je ponudu ruske Samare u kojoj će biti pomoćnik bivšem hrvatskom izborniku Draženu Anzuloviću.

Kuliš je bio važna karika u stožeru trenera Danijela Jusupa, a iz kluba odlazi ispunjenog srca.

 - Riječima je teško opisati koliko mi je bilo zadovoljstvo braniti boje Zadra kao i surađivati sa svim članovima stručnog stožera, predvođenog trenerom Danijelom Jusupom. Ono sto smo prošli u protekloj sezoni, koja je naposljetku okrunjena naslovom prvaka, ostavit će neizbrisiv trag u mom sjećanju. Sve te emocije koje smo dijelili između sebe i sa svim navijačima su nešto što izlazi iz okvira čistog profesionalizma, pogotovo nama koji smo odrasli u ovom gradu. Iako me trenerski put sada vodi u novu sredinu moje misli će sigurno biti uz KK Zadar, rekao je na oproštaju od kluba Stipe Kuliš.

Svojim radom Kuliš je pronio ime Zadra kao grada košarke participirajući kao trener kadetske i juniorske reprezentacije Hrvatske u košarkaškom odrastanju talentiranih košarkaša Lijepe naše. Bio je trener mlađih uzrasta i seniora Puntamike, a sa Zadrom je prošle sezone potpisao dvogodišnji ugovor.

- Stipe je svojim ponašanjem i pristupom poslu kojeg obavlja zaslužio da mu se pruži prilika da krene dalje. Želimo mu puno uspjeha. Nadamo se da će ostvariti zacrtane ciljeve i da ćemo jednog dana ponovno surađivati. Zahvaljujemo se na doprinosu u stvaranju šampionske momčadi i čestitamo na novoj poslovnoj prilici, rekla je v.d. direktorice KK Zadar Vana Dundov.