Hrvatska
Regija
Kuliš nakon treće pobjede kadeta: Suhoparne brojke su irelevantan kriterij za zadovoljstvo

Kuliš nakon treće pobjede kadeta: Suhoparne brojke su irelevantan kriterij za zadovoljstvo

Crna Gora - Hrvatska 71:72

Muška kadetska reprezentacija Hrvatske je u sklopu priprema za U16 European Challenger otputovala u Crnu Goru na dvije prijateljske utakmice. 

U prvoj je utakmici teško izborena pobjeda na pola koša (72:71), a najbolji je igrač bio David Pavin sa 16 postignutih poena. Ukupno su tako zasad kadeti upisali tri pobjede u tri odigrane pripremne utakmice (nakon odigranih 2:0 sa Sjevernom Makedonijom u Daruvaru).

Crna Gora – Hrvatska 72:71

  • HRVATSKA: Tomašević  7, Lukić 7, Mastelić 3, Kujundžić 4, Pavin 16, Zagoršak 8, Frančešević 8, Bart 10, Akrap 1, Gašaj 4, Udovičić 2, Obad 2, Zubac

Trener reprezentacije Stipe Kuliš:

“Današnja utakmica se može sumirati kroz prizmu određenog testa karaktera naše reprezentacije. Suprotstavili smo se iznimno agresivnom suparniku čiju igru karakterizira zavidna obrambena agresija vanjske linije i konstantno opterećenje na napadačkom skoku. Ono s čim smo zadovoljni je činjenica da nismo u nijednom trenu mentalno ‘pukli’, već smo se nakon određenog vremena adaptirali i znali naći odgovor na takav profil igre suparnika. Iako smo na kraju izašli kao pobjednici te suhoparne brojke na semaforu su za nas irelevantan kriterij za zadovoljstvo, već je za nas kriterij uspješnosti kvalitetno izvršavanje zadataka u igri što su momci danas obavljali na željenoj razini.”