Hrvatska
Kup Krešimir Ćosić: Đakovo bolje od Čakovec Globetke

Kup Krešimir Ćosić: Đakovo bolje od Čakovec Globetke

Autor: Teo Cilar

Večeras su se u Kupu Krešimira Ćosića sastali pobjednici regija sjever i istok.

Prekrasna priča KK Čakovec Globetke u Kupu Krešimira Ćosića je završena. Međimurski četvrtoligaš sastavljen od veterana i većinom bivših igrača KK Međimurje, koji se natječu u C-1 ligi sjever ili kako se od ove sezone zove, Četvrtoj ligi poraženi su večeras od drugoligaša KK Đakovo.

Podsjetimo, Čakovec Globetka je prvo u finalu kupa Međimurja bila bolja od favorita i gradskog rivala, drugoligaša Međimurja. Nakon toga su u finalu regije sjever bili bolji od još jednog drugoligaša, Radnika iz Križevaca. Treću prepreku, pobjednika istočne regije, KK Đakovo nisu uspjeli dobiti iako su pružili odličan otpor.

Čakovec Globetka-Đakovo 82:90 (24:20, 23:27, 20:25, 15:18)

Čakovec Globetka: Levačić 5, Podvezanec 8, Gomzi, Novak 11, Zaspan, Golubić 20, Vugrinec 26, Vurušić, Terek 12, Škoda, Radek, Marković.

Đakovo: Marjanović, Prša 2, Miličević 3, Češkić 17, Hajduković 13, Blažević, Car 11, Vladović 21, Pralas, Radoš 10, Hrkać 13, Vukadin.

Susret je igran u Čakovcu gdje su domaćini u prvoj četvrtini na krilima Dejana Vugrinca i njegovih 10 poena te Aleksandra Golubića koji je ubacio osam koševa imali vodstvo 24:20. Momčadi su bile vrlo raspoložene u šutu za tri poena pa samo tako sa svake strane vidjeli po četiri dalekometna ubačaja. 

Đakovo je uzvratilo u drugoj četvrtini na krilima Kristijana Vladovića koji u tom periodu ubacuje osam poena, a kod domaćina dobru dionicu odrađuje Nikola Novak. Rezultat na poluvremenu bio je izjednačen 47:47. Gosti iz Đakova u trećoj četvrtini dolaze do vodstva uz vrlo dobru timsku igru, a kod Čakovec Globetke opet su nezaustavljivi bili Vugrinec i Golubić. Veteran Vugrinec ubacio je 11 poena u tom periodu, a Golubić devet, njegovi svi poeni bile su trice. Ova dva igrača ubacila su sve poene Globetke u trećoj četvrtini, a u posljednju se dionicu ušlo s plus pet za Đakovo. 

Domaćini se vraćaju u posljednjoj dionici, momčadi su se izmjenjivale u vodstvu, ali na kraju je presudila mladost i puno bolja fizička sprema gostiju iz Đakova. Nije ni Globetka bila bez šansi, ali previše obrambenih pogrešaka na kraju i promašenih otvorenih šuteva presudilo je u korist gostiju koji su zasluženo slavili s 90:82. Domaćini su ubacili čak 14 trica, gosti devet. 

Najbolji u pobjedničkim redovima bili su Vladović s 21 poenom i Matej Češkić s 17. Kod domaćina najbolji s 26 dok je Golubić zabio 20 poena.