Hrvatska
Kup Krešimir Ćosić: Kvarneru drama protiv Zagreba, Bosco slavio u Osijeku

Kup Krešimir Ćosić: Kvarneru drama protiv Zagreba, Bosco slavio u Osijeku

Autor: Z.D. Photo: KK Vrijednosnice Osijek

Izborili završnicu

Košarkaši KK Kvarner 2010 su u prvoligaškom sudaru u osmini finala Kupa Krešimir Ćosić u neizvjesnoj utakmici pobijedili KK Zagreb 68:66 te osigurali nastup na Final Eightu.

Od samog početka niti jedna ekipa nije uspijevala napraviti veću prednost. Ipak, domaćini su bili nešto aktivniji i precizniji tako da se na odmor otišlo s prednošću domaćina 36:31.

Domaćini su u istom ritmu nastavili te se činilo da ce prelomiti utakmicu tijekom početka treće četvrtine kada su poveli s 41:33. Međutim KK Zagreb se vraća u utakmicom svojom serijom te prelazi u vodstvo 50:44.

Budući je KK Kvarner 2010 sustigao vodstvo gostiju, ušlo se u izjednačenu završnicu. U toj završnici domaćini su imali više umijeća i uspjeli pobijediti. Sekundu prije kraja Dino Butorac je mogao donijeti pobjedu gostima, ali je njegov pokušaj za tri poena bio neuspješan.


Kod domaćina se istaknuo Courtney Fells s 15 poena te Daniel Zovko s 9 skokova. Kod gostiju bolji od ostalih bio Dino Butorac.

Među osam najboljih momčadi plasirao se i Bosco pobjedom u Osijeku kod Vrijednosnica 79:86 (15:32, 22:16,      21:22, 21:16).

Ekipa Bosca odigrala je odličnu prvu četvrtinu, nametnuli su tempo koji Vrijednosnice nisu mogle pratiti te u samo 10 minuta napravili veliku prednost od 17 poena za 15:32. Ostatak utakmice Brokeri su odigrali agresivnije, pružali su bolji otpor protivničkoj ekipi, ali je bilo teško smanjiti prevelik početni zaostatak. 

U posljednjoj dionici Vrijednosnice su se uspjele približiti gostima, minutu prije kraja došle su na -5 za 77:82, no posljednje poteze bolje je iskoristila ekipa Bosca koja zasluženo pobjeđuje sa 79:86.