Hrvatska
Kup Krešimir Ćosić: Tko će osvojiti Jug i ući među 16?

Kup Krešimir Ćosić: Tko će osvojiti Jug i ući među 16?

Autor: KK Ribola Kaštela Photo: KK Ribola Kaštela

Ribola Kaštela ili Jazine?

Danas nas na terenu dvorane Sokolana čeka još jedan zanimljiv košarkaški susret. Ovaj put nije riječ o prvenstvenom nadmetanju, već onom u okviru Kupa Krešimira Ćosića. 

Gost Ribole je stari rival iz Zadra, KK Jazine Arbanasi s kojim su Kaštelani u povijesti znali istovremeno dijeliti klupske uspjehe i neuspjehe.

Uspješnija momčad postati će pobjednik prvog kruga Kup natjecanja za regiju Jug, što ujedno znači da će se, zajedno sa 12 premijerligaških momčadi te sa još tri regionalna pobjednika, naći u 'bubnju' koji će odrediti parove osmine finala Kupa Krešimira Ćosića.

Utakmicu najavljuje 17-godišnji Antonio  Klepo, jedan od niza mladih igrača Ribole koji su se jako rano izborili za ulazak u sastav seniorske momčadi. 

Antonio je sudjelovao i u subotnjoj pobjedi nad Zapruđem, pa je za očekivati da će i protiv Jazina dobiti svoju priliku:

- 'U Kaštela nam stiže mlada, rastrčana ekipa Jazina koja je prije dva dana slavila kući protiv nove ekipe Prve muške lige, makarske Amfore. Za razliku od prošle sezone, zadarski sastav se poprilično izmijenio te su im većinom ostali mladi igrači koji još uvijek imaju pravo nastupa i za juniore. Međutim, prošlom prvenstvenom utakmicom dokazali su kako i dalje imaju kvalitetu i da se mogu nositi sa prvoligaškim ekipama, a na kraju su uspjeli izvući i pobjedu, tako da ih niti u jednom trenutku utakmice ne smijemo podcijeniti jer ćemo se u protivnom vrlo lako naći u problemu. Vjerujem da smo mi ipak puno kvalitetnija momčad, sa više iskusnih igrača i trenutno sa boljim 'rosterom' od njihovog. Nadam se našoj dobroj igri i prolazu u osminu finala Kupa Krešimira Ćosića gdje bi imali veliku priliku ugostiti jedan od premijerligaških klubova.'

Utakmica je na rasporedu u 17 sati.