Hrvatska
Kup Krešimira Ćosića: Šest mladih Splićana nije moglo parirati Dubrovniku

Kup Krešimira Ćosića: Šest mladih Splićana nije moglo parirati Dubrovniku

Vodopija šutirao 12-12.

Dubrovnik je u 1. krugu Kupa Krešimira Ćosića na Gripama svladao domaći Universitas sa 74:57 (20:15, 20:11, 15:14, 19:17).

Gosti su otpočetka dominirali protiv oslabljenih "studenata", koji su bili bez trenera Mile Karakaša, a kapetanu Mariju Rajčiću i službenom predstavniku Stanku Kujundžiću na raspolaganju je bilo tek šest zdravih igrača (na klupi su sjedili ozlijeđeni Barac, Šantić, Putnik, Fulgosi, Plazonić i Rajčić, nap.a.). No, momci su se borili koliko su mogli, prvi strijelac sa 16 poena i 9 skokova bio je reprezentativac Viktor Šarić, a vrijedi istaći 12 poena (šut 67 posto) 15-godišnjeg Ivana Pruga. Kod Dubrovnika prvo ime bio je kapetan Ivan Vodopija, koji je ubacio 27 posena uz stopostotni šut (12:12).

- Igrali smo sa šest igrača, momci su se srčano borili, a Dubrovniku čestitam na prolasku dalje. Mali Prug imao je izvrsnu reakciju, dobro radi, marljivo trenira, samo mora nastaviti tako - kazao je službeni predstavnik Universitasa Stanko Kujundžić.

Trener Dubrovnika Željko Vreća bio je iznimno miran tijekom utakmice, vidjelo se od prve minute da će pobjeda prema jugu.

- Ovo je bila uspavanka, došli smo po pobjedu, koju smo očekivali. Nije baš da sam zadovoljan, ali pobjeda je pobjeda, najvažnije je da idemo dalje - rekao je Vreća.