Hrvatska
Kup: Zadar prošao u polufinale preko mladih Brokera, Šarlija prezadovoljan, Perinčić nezadovoljan

Kup: Zadar prošao u polufinale preko mladih Brokera, Šarlija prezadovoljan, Perinčić nezadovoljan

Zadar je u ranoj fazi druge četvrtine imao +17 i bio na iglama do 39. minute.

Večeras su oslabljene i vrlo mlade Vrijednosnice odigrali jako dobru utakmicu četvrtfinala Kupa Krešimira Ćosića i časno izgubile od Zadra.

KK Vrijednosnice Osijek - KK Zadar 75:81 (14:23, 25:24, 15:16, 21:18)

Vrijednosnice: Lisica 12, Filipović 5, Porobić 13, Topolović 22, Lakić 14, Ćurak, Kurepa, Tokić 6, Špehar 3, Pavić 

Zadar: Carter 16, Jordano 6, Bursać 8, Mavra 5, Onuaku 22, Justice 8, Palokaj 3, Brala 4, Vuković 2, Planinić 7, Kraljević

Zadar očekivano ulazi bolje u utakmicu i već u prvoj četvrtini radi prednost preko Mavre, Cartera i Onuakua od +12, činilo se kako neće dobro završiti za mlade domaćine. Zadar je na početkom druge četvrtine imao i +17, ali znatno oslabljeni (bez ozlijeđenih Kujundžića, Paića, Clarancea i Čelebića) Osječani, s ekipom koja je danas u prosjeku bila stara 18,6 godina, se ne predaju. Uz nekoliko dobrih poteza Topolovića, Porobića i Filipovića, prvo poluvrijeme završavaju s 8 poena minusa 39:47. 

Drugo poluvrijeme nastavlja se vodstvom Zadra sa desetak razlike, no Vrijednosnice su i dalje pružale dobar otpor, nekoliko puta su smanjili na minus 5. Ipak, bilo je to nedovoljno da bi sustigli iskusnu ekipu Zadra koja na kraju pobjeđuje rezultatom 75:81. 

Za momčad Vrijednosnica najviše su zabili Topolović 22, Lakić 14, Porobić 13 i Lisica 12, dok su za Zadar Onuaku 22 i Carter 16.

Izjave: 

Trener Vrijednosnica - Stipe Šarlija: 

- Čestitam Zadru na pobjedi, ali prije svega čestitam svojim igračima na velikoj borbi, htjenju. Ja sam prezadovoljan iako smo izgubili. 

Igrač Vrijednosnica - Đorđe Topolović:

- Čestitam ekipi Zadra na ulasku u polufinale kupa, također čestitam svojoj ekipi na izuzetnoj borbi. Poznato je već da smo ostali bez četiri igrača, Clarancea, Čelebića, kapetana Kujundžića i Paića. Mislim da smo napravili dobar posao jer nismo imali na raspolaganju skoro pola ekipe. 

Trener Zadra - Ivan Perinčić:

- Teška utakmica, neshvatljivo loš pristup. Čestitam ekipi Osijeka na borbenosti s obzirom da su bili bez nekoliko ključnih igrača, odigrali su stvarno dobru utakmicu. Mi se okrećemo sljedećim protivnicima, a to je Split, generalno jako sam nezadovoljan s pristupom i odnosom prema igri. 

Igrač Zadra - Antonio Jordano:

Mislim da smo ušli preopušteno u utakmicu, mislili smo da ćemo lako. Zadnjih par utakmica ulazimo u utakmice kao da ćemo lako pobijediti, ali mislim da ako nismo 100% u utakmici ne možemo pobijediti tako lako nikog. Moramo se dignuti i u obrani i u napadu jer je to jedini put da idemo dalje.