Hrvatska
Kvalifikacije za Prvu ligu: Dubrovnik uvjerljiv protiv Rudara

Kvalifikacije za Prvu ligu: Dubrovnik uvjerljiv protiv Rudara

Autor: Teo Cilar

Domaćini kvalifikacijskog turnira doživjeli i treći poraz.

Dubrovnik je u susretu protiv Rudara pitanje pobjednika riješio već nakon prvog poluvremena kada su imali visokih 28 poena prednosti.

Dubrovnik-Rudar 93:67 (29:13, 21:9, 22:22, 21:23)

Domaći Rudar prijetio je Dubrovniku u prvih sedam minuta utakmice nakon čega "gospari" polako dižu prednost koja je nakon prve četvrtine iznosila 16 poena razlike. Ništa se nije mijenjalo u drugoj četvrtini jer je Dubrovnik i tu bio uvjerljiv stekavši 28 poena prednosti do kraja prvog poluvremena. 

Dubrovčani su u drugom poluvremenu uspješno održavali stečenu prednost iz prvih 20 minuta, a trener Željko Vreća dao je priliku svim svojim igračima da zaigraju što su oni iskoristili i svi se upisali u listu strijelaca. Nositelji igre su se uspjeli odmoriti, a danas će protiv Đakova tražiti i treću pobjedu iz isto toliko susreta i potvrdu plasmana u Prvu ligu košarkaša. 

Stjepan Tešija bio je najbolji kod Dubrovnika s 20 poena i 9 skokova, Ivan Vodopija je zabio 16 uz 7 skokova i 4 asistencije, a Filip Vujičić 14 uz 8 skokova. Kod Rudara najbolji Karlo Molnar s 19 poena i 5 asistencija, a isti broj poena je zabio Igor Đerman uz 14 skokova. 

Rudar je sutra slobodan dok će Dubrovnik zaigrati protiv Đakova.