Hrvatska
Kvalifikacije za Prvu ligu: Krajačić i Ostoja srušili Rudar

Kvalifikacije za Prvu ligu: Krajačić i Ostoja srušili Rudar

Autor: Teo Cilar

Košarkaši Međimurja ostvarili prvu pobjedu u kvalifikacijama za Prvu ligu.

Drugi dan kvalifikacija za Prvu mušku ligu donio nam je dvoboj poraženih od jučer. Međimurje je došlo do svoje prve pobjede  na koju su sigurno računali i Labinjani, ali ona je na kraju ipak otišla boljim Međimurcima koji su bili pribraniji u neizvjesnoj završnici.

Rudar-Međimurje 75:80 (21:22, 13:19, 24:17, 17:22)


Igrači Međimurja bolje su otvorili susret protiv Rudara te su nakon nešto više od minute imali vodstvo 0:6. Međimurje je održavalo vodstvo sve do 4. minute kada su imali 9:14 nakon čega je krenula domaća serija 12:2 u kojoj Goran Breulj postiže 5, a stari znanac Međimurja, koji je godinama igrao u regiji sjever za Koprivnicu, Leon Ivandić 4 poena. Ispostavilo se da do kraja četvrtine domaćini neće postići više niti jedan poen. Međimurje je četvrtinu završilo serijom 6:0 u kojoj Stjepan Kranjčec postiže četiri, a Davor Ostoja dva poena za vodstvo 21:22. 

Nakon što su domaćini dvicom Igora Đermana poveli 23:22, gosti rade seriju 8:0 u kojoj Danijel Krajačić i centar Ostoja postižu trice za 23:30. "Poludio" je tada domaći Massimo Nadarević koji postiže sedam poena u nizu i poravnava rezultat na 30:30. Ostoja i Krajačić nastavili su s dobrom igrom, pokrenuli su novu seriju Međimurja 8:0 koju zaključuje Matija Vojković za 30:38 u 19. minuti utakmice. Prvo poluvrijeme je na kraju završilo vodstvom gostiju 34:41. 

Međimurje je nakon pet minuta igre u trećem periodu imalo vodstvo 45:50, a onda su opet uslijedile domaće minute. Serijom 13:2 u kojoj Breulj zabija dvije trice, Rudar dolazi do svojeg najvišeg vodstva na utakmici 58:52 na dvije minute do kraja treće četvrtine. Međimurje je to vodstvo poništilo za 30-ak sekundi tricama Stjepana Kranjčeca i Krajačića za 58:58, a tim je rezultatom i završila treća četvrtina. 

Posljednja četvrtina otvorena je sa tri trice. Krenulo je Međimurje Kranjčecovim "projektilom" dok je kod domaćina uzvratio Breulj, a novo vodstvo Međimurju donosi Krajačić koji ima nekoliko sezona prvoligaškog iskustva. Nakon što su se momčadi četiri puta mijenjale u vodstvu u uvodne četiri minute posljednje dionice, Međimurje od minus jedan bježi na plus devet serijom 10:0 u kojoj Krajačić postiže dvije trice, a Dario Gašparić četiri poena. Međimurje je imalo tih 67:76 u 36. minuti utakmice kada domaćini još jednom dolaze blizu. Seriju 8:0 pokrenuo je Dalibor Ravnić, azaključio sa dvije trice u nizu još jedan poznanik Međimurja iz regije sjever koji je prije bio član Podravca iz Virja, Karlo Molnar. U posljednje se dvije minute ušlo vodstvom gostiju 75:76, a do kraja smo vidjeli četiri poena Ostoje za konačnih 75:80. Domaćini su promašili svih pet svojih napada i pobjeda je zasluženo otišla Međimurju koje su predvodili odlični Krajačić s 27 poena, 11 skokova i 2 asista te Ostoja s 17 poena, 7 skokova i dvije asistencije. Valja spomenuti i Stjepana Kranjčeca s 14 poena, 6 asistencija i 5 skokova dok je Gašparić ubacio 13 poena. 

Đerman najbolji kod domaćina s 17 poena, 10 skokova i 4 asistencije dok je Breulj zabio također 17 poena. Molnar je zabio 14 uz 5 skokova i 4 asistencije, a Ravnić 12 uz 8 skokova. 

Oba sastava i sutra će, već treći dan za redom na teren. Međimurje će zaigrati u 17 sati protiv Đakova koje je danas poraženo od Dubrave s 68:50 dok će Rudar na prvog favorita kvalifikacija, Dubrovnik koji je danas bio slobodan. Taj susret igra se u 19:30 sati.