Hrvatska
Kvalifikacije za Prvu ligu: Međimurje srušilo i Đakovo

Kvalifikacije za Prvu ligu: Međimurje srušilo i Đakovo

Autor: Teo Cilar

Druga pobjeda u nizu za Međimurje koje danas igra ključnu utakmicu kvalifikacija protiv Dubrave.

Međimurje je u kvalifikacije startalo uvjerljivim porazom od Dubrovnika da bi nakon toga upisali dvije pobjede u nizu te ih samo pobjeda djeli od ulaska u Prvu ligu košarkaša. Tu pobjedu tražiti će danas protiv Dubrave koja je u prva dva kola upisala dvije pobjede, a jučer je odmarala. Dubrava će biti u prednosti što je imala dan odmora dok će Međimurju ovo biti četvrta utakmica u četiri dana, a taj bi detalj mogao biti presudan. 

Međimurje-Đakovo 80:59 (21:15, 19:13, 18:16, 22:15)

Nakon što je Međimurje povelo s 3:0, Đakovo radi seriju 7:0. Međimurje je tada zaigralo puno bolje i serijom 14:2 u kojoj Danijel Krajačić i Domagoj Kuzmić postižu po pet poena za vodstvo 17:9. Došli su košarkaši Međimurja i do plus 11 u 10. minuti susreta, ali Antun Hrkač i Matej Češkić postižu posljednjih pet poena u četvrtini i smanjuju na 21:15. 

Međimurje je u drugoj četvrtini pobjeglo na 14 poena razlike, a tu su prednost uspješno održavali tokom cijele četvrtine. Na odmor se otišlo vodstvom sastava iz Čakovca 40:28. 

Odmah na početku treće četvrtine, nakon minute i pol igre Međimurje bježi na 18 poena prednosti, a u 27. minuti utakmice bili su na plus 21 i tu je polako bilo jasno na koju će stranu pobjeda. Stjepan Hajduković i Kristijan Vladović uspjeli su do kraja četvrtine smanjiti i dovesti Đakovo na minus 14.

Hajduković je dvicom i dodatnim bacanjem otvorio i treću četvrtinu za minus 11 Đakova, ali Međimurje do 34. minute bježi na najvišu prednost na susretu 73:49 i tu je bilo jasno tko će slaviti u ovoj utakmici. Prvaci regije sjever na kraju su slavili s 80:59, a do pobjede ih je opet predvodio odlični Krajačić s 22 poena, 5 skokova, 5 asistencija i 3 osvojene lopte. Davor Ostoja je također odigrao još jednu dobru utakmicu ubacivši 17 poena uz čak 14 skokova, a Stjepan Kranjčec je zabio 12 uz 7 skokova i 4 asistencije. Kod Đakova najbolji Vladović s 21 poenom, 7 skokova i 4 osvojene lopte, a Matej Češkić je ubacio 17 uz 6 skokova i 3 osvojene lopte. 

Danas je slobodan Rudar, u 17 sati će na teren Dubrovnik i Đakovo, a od 19:30 će snage odmjeriti Dubrava i Međimurje.