Europa i Svijet
Kvalifikacije za SP 2019: Hrvatska u dobrom raspoloženju po pobjedu u Italiji

Kvalifikacije za SP 2019: Hrvatska u dobrom raspoloženju po pobjedu u Italiji

Autor: Teo Cilar

Hoćemo pobjedu!

U sjeni nogometnog Svjetskog prvenstva u Rusiji, danas se odigrava predposljednje 5. kolo prvog dijela kvalifikacija za košarkaško Svjetsko prvenstvo 2019. godine u Kini. 

Hrvatska će danas od 20:45 sati u Trstu tražiti vrlo važnu gostujuću pobjedu protiv Italije koja bi nam gotovo sigurno osigurala drugi krug kvalifikacija uz predpostavku da u Rumunjskoj sigurno upisujemo dva boda. Kod Italije će ovu utakmicu propustiti nosioci igre, Marco Belinli, Danilo Gallinari, Luigi Datome i Nicolo Melli dok će Hrvatska biti jača za Bojana Bogdanovića, Darija Šarića i Ivicu Zupca u odnosu na utakmicu u Zagrebu gdje smo upisali uvjerljiv poraz 64:80. 

Bez obzira na izostanke kod Italije, Hrvatska će morati pripaziti na najboljeg strijelca domaćih u ovim kvalifikacijama, a riječ je o Amedeo Della Valeu koji je ponajbolji igrač cijelih kvalifikacija, a tu su i iskusni Daniel Hackett, Pietro Aradori te još nekoliko vrlo kvalitetnih košarkaša. Posebno jaki adut Italije u ovim kvalifikacijama je klupa koja u ovim kvalifikacijama postiže 38.5 poena u prosjeku za razliku od svega 15.8 koliko postiže Hrvatska koja pak s druge strane ima puno jaču petorku s tri NBA igrača. 

Kako doznajemo iz hrvatskog kampa reprezentacije, motivacija je na najjačem mogućem nivou, atmosfera je odlična. Što se tiče stanja u kojem su NBA igrači, trebalo im je nekoliko dana da uđu u ritam, ali u posljednja dva-tri dana su bili super i problema nebi trebalo biti.

Suigraču Šarića iz Philadelphije, Bellineliju nije bilo jasno kako se Dario stalno odaziva u nacionalnu vrstu.

- Marco mi je rekao da sam lud što se stalno odazivam na reprezentativne akcije. Rekao sam mu da to tako ide u Hrvatskoj, mi jednostavno moramo igrati za svoj nacionalni tim, bio je odgovor našeg Darija.

Prijenos utakmice možete pratiti na HRT 1 od 20:45 sati.