Hrvatska
Kvarner 2010 parirao Splitu na Gripama do kraja treće četvrtine

Kvarner 2010 parirao Splitu na Gripama do kraja treće četvrtine

Autor: HKS/KK Split

Borna Baćac Simper double-double učinkom skrenuo pozornost na sebe.

Split je pobjedom nad Kvarnerom 2010 od 78:63 (18:19, 17:14, 20:12, 23:18) otvorio Jedinstvenu kadetsku ligu. Gosti su se dobro držali do pred kraj treće četvrtine, ali onda su "Žuti" pojačali agresiju i riješili pitanje pobjednika.

"Dobro smo se držali do 28. minute, ali prekratka je naša rotacija. Teško je parirati ekipi koja ima dužu klupu i fizički je snažnija od nas. Međutim, sve u svemu mogu biti zadovoljan kako smo igrali na Gripama, pružili smo dobar otpor, momci su dali sve od sebe", kazao je trener Kvarnera Branko Musić.

U njegovim redovima prvo ime bio je kapetan Vito Smojver sa 17 poena, a iznimno se dopao Borna Baćac Simper, koji je ostvario double-double (13 poena, 11 skokova).

Kod Splita pet igrača imalo je dvoznamenkasti učinak, kapetan Lovre Štambuk, Antonio Šantić i Bruno Tomić ubacili su po 14 poena, Ante Perkušić je dodao 13, a Ivan Prug 11 poena.

"Bila je ovo klasična prva utakmica s malo nervoze i straha, nismo odigrali onako kako smo trebali i kako možemo. Prije svega, dopustili smo Kvarneru previše napadačkih skokova, ali idemo dalje, vjerujem da ćemo iz utakmice u utakmicu biti sve bolji", rekao je Splitov trener Srđan Subotić.