Hrvatska
Kvarner 2010 preko Samobora do Final Eighta

Kvarner 2010 preko Samobora do Final Eighta

Autor: Novi list Photo: KK Kvarner 2010

Kup Krešimir Ćosić

Košarkaši Kvarnera 2010 i drugu godinu zaredom će kao prvoligaši (drugi rang) nastupiti na završnici Kupa “Krešimir Ćosić”, odnosno Final Eightu natjecanja! Riječani su u izjednačenoj i uzbudljivoj utakmici i drugi put ove sezone svladali Samobor, iako ovoga puta s puno više muke. Najviše problema nije im sada zadavao Kruno Simon, već šuterski raspoložen Daniel Pavičić (28 poena, pet trica), dok je odličnu partiju u obrani i napadu odradio Fran Jacović, piše Novi list.

Gosti su dominirali u skoku, što im je u prvoj četvrtini i donijelo minimalnu prednost, ali domaći su se uspjeli na kraju izvući. Da su obrambeno bolje reagirali kroz cijeli susret, bila bi to i uvjerljivija pobjeda…

Riječani su se u prvom dijelu zadnje četvrtine dva puta odvajali na razliku od šest i sedam poena, ali borbeni Samoborci se nisu dali, već su nakon 73:67 dobrom serijom uspjeli izjednačiti na 75:75. Domaći nisu upali u nervozu nakon što je Simon tricom donio vodstvo gostima, već je Lisica ubrzo uzvratio, usamljeni Marinelli nadovezao još dva poena, a Fells tricom dvije minute i 15 sekundi prije kraja donio novu radost (83:78). Samobor je u tom trenutku pao u igri, nanizali su gosti poneke promašaje, a Marinelli je 15 sekundi prije kraja napokon potvrdio pobjedu vrijednu četvrtfinala Kupa.

Kvarner je u prvom poluvremenu imali odličnih 58 posto šuta iz igre, ali Samoborcima su dopustili previše napadačkih skokova pa tako i puno više prilika i poena iz druge šanse. Razlika u skoku bila je još izraženija u prvoj četvrtini, ali i na kraju poluvremena Kvarner je imao tek 13 skokova (samo jedan napadački), dok je Samobor stao na njih 18 (sedam napadačkih). I nakon 40 minuta statistika je u tom segmentu glasila 29-37. U drugoj četvrtini su gosti imali i “plus sedam” (30:37) nakon što se Fran Jacović razigrao u reketu, ali je u tom razdoblju Čakarun vukao svoju momčad i nije dopustio da se gosti značajnije odvoje. Paljbom trica (Fells, Marinelli, Lisica) domaći su krajem druge četvrtine vratili utakmicu u čisti egal, a potom u drugom poluvremenu ponešto bolje zadržali koncentraciju i zasluženo slavili.