Hrvatska
Kvarner 2010 se namučio u Slavonskom Brodu

Kvarner 2010 se namučio u Slavonskom Brodu

Autor: KK Marsonia Photo: KK Marsonia

Prva muška liga

KK Kvarner opravdao je ulogu favorita i pobijedio KK Marsoniju rezultatom 94-102. 

Nije ovo bila lagana pobjeda što zbog skraćene rotacije, što zbog igrača Marsonije koji su pokazali da nikome neće biti lako u Brodu.

Odlično otvaranje utakmice za domaćine koji sa nekoliko dobrih reakcija u obrani i odličnim šutom za tri poena neočekivano dobijaju prvu četvrtinu 39-19. Nakon malog odmora Kvarner pokazuje zašto je pretendent za osvajanje lige i u drugoj četvrtini Marsoniji dozvoljavaju samo 7 ubačaja u koš, a oni postižu 32. 

Na poluvrijeme se odlazi rezultatom 46-53.U trećoj četvrtini Marsonija podiže tempo i vraća samopouzdanje, te uspijevaju pratiti ritam gostiju pa čak i dobiti period sa 30-25. U zadnju dionicu ulazi se rezultatom 76-78 za Kvarner. 

Jedno vrijeme igralo se koš za koš i dolazilo do promjene vodstva, ali nekoliko minuta prije kraja Kvarner ubacuje u brzinu više i pokazuje veliko iskustvo te završavaju četvrtinu sa plus 6 ubačenih koševa 18-24.

Odličnu i fer igru obije momčadi nagrađivala je i Brodska publika koja je pokazala da se u Brodu voli košarka. Najbolji pojedinci u redovima Marsonije bili su Basset Kemon Lewis sa 27 i Zadro Vlado 21 postignutih koševa. Istaknimo i Mateja Češkića sa 19 koševa koji iz utakmice u utakmicu podiže formu.Kod Kvarnera Šime Loure Lisica dao je 25, a Fells Courtney 21 koš.

Standings provided by Sofascore