Hrvatska
Kvarner se lako obračunao s Alkarom i stigao do prve pobjede

Kvarner se lako obračunao s Alkarom i stigao do prve pobjede

Autor: Ferata.hr - Mišo Gulić Photo: Andrej Jančijev

FAVBET Premijer liga

Alkar je i drugo gostovanje zaključio uvjerljivim porazom. Nakon Zadra, bodove je protiv sinjske momčadi slavio riječki Kvarner koji je izuzev samog starta u potpunosti iskontrolirao utakmicu i zasluženo došao do prve pobjede, piše sinjski portal Ferata.

Kvarner 2010 – Alkar 81:64 (20:13, 23:18, 16:14, 22:19)

Rijeka – Dvorana Zamet. Gledatelja:
Suci: Josip Mikulić, Boris Hartman, Dino Barišić

KVARNER: Ogrizović 10, Bile Chudier 6, Marinelli 20, Čakarun 8, Miličević 11, Vucić 9, Pepelar, Lisica 15, Smojver, Jelenković, Matić, Đugum 2.

ALKAR: Shaw 8, Svoboda 11, Gurley 9, Tomašević 12, Jukić 9, Pavela, Kučan 5, Matulina 6, Krešić 2, Jusup, Porobić 2.

Sjajno otvaranje i vodstvo od 8:0 dalo je početnu nadu da bi Alkar mogao do “skalpa” u Rijeci, međutim, vrlo brzo stvari se mijenjaju. Nakon minute odmora, domaći serijom 12-0 preuzimaju vodstvo koje više ne ispuštaju do kraja.

Do prvog mini predaha Kvarner je stvorio plus sedam (20:13), što i nije bio osobit zaostatak, ali druga četvrtina, tricaški raspoložene domaćine je odvela na dvocifrenu prednost.

U 13. minuti tako je domaćin imao dvostruko više koševa (26:13), nešto kasnije i velikih 16, ali Alkar se potom pribrao i na poluvrijeme otišao s minusom od 12 koševa (44:31).

Alkar se otvaranju drugog dijela primaknuo na osam razlike, ali nova serija domaćih brzo je rasplinula nade u povratak sinjske momčadi. Nakon trećeg perioda Kvarner je imao ugodnih plus 14, dovoljno da rutinirano utakmicu privede kraju.

Razlika se u završnoj četvrtini popela i do 21 razlike, Alkar nije uspio doći do prave prilike, a domaćin je imao kudikamo više raspoloženih igrača i odličnu tricu (14/24), tako da konačan rezultat i ne čudi.

U sljedećem kolu Alkar igra prvu domaću utakmicu, a protivnik mu je Zabok.

Standings provided by Sofascore