Hrvatska
Kvarner u Omišu napravio važan korak prema prvom mjestu, dominirali Čakarun, Đugum i Lisica

Kvarner u Omišu napravio važan korak prema prvom mjestu, dominirali Čakarun, Đugum i Lisica

Autor: KK Omiš Čagalj Tours Photo: KK Omiš Čagalj Tours

Utrka s Vrijednosnicama

Omišani upisuju poraz na prvoj utakmici 2024. godine, Kvarner u početku nesiguran ali znatno bolji te odnosi pobjedu u gostima u dvorani Ribnjak, rezultatom 72-88 Omišani otvaraju utakmicu s prednosti ali već u drugoj četvrtini Kvarner prelazi u vodstvo. U drugom poluvremenu Omiš se pomalo vraća ali nedovoljno. Cijela utakmice ide u zanimljivom toku, koš za koš, napad za napad, ukradena lopta pa treneri zovu time-out.  Najzanimljivija je bila četvrta četvrtina u kojoj dolazi do guranja i suvišnih riječi među igračima što rezultira da Ivan Mimica iz Omiša dobiva tehničku, a Paolo Marinelli dobiva faul i nesportsku. 

Najučinkovitiju u redovima Omiša su Ivan Mimica s postignutih 29 poena, 2 skoka i 4 asistencije, Ivan Rašetina s 11 poena, 10 skokova i 8  asistencija te Željko Jović s 10 poena i 1 skokom

U redovima Kvarnera najraspoloženiji su bili: Marijan Čakarun s postignutih 21 poen, 4 skoka i 2 asistencije, Marin Đugum s 16 poena i 6 skokova te Šime Lisica s 16 poena, 2 skoka i 3 asistencije.