Hrvatska
Lagana pobjeda Zadra, teža ozljeda Čampare. Sezona je za njega, čini se, gotova

Lagana pobjeda Zadra, teža ozljeda Čampare. Sezona je za njega, čini se, gotova

Autor: KK Zadar Photo: KK Zadar/Zvonko Kucelin

Jusup je nezadovoljan

U prvom susretu četvrtfinala HT Premijer lige košarkaš Zadra slavili su rezultatom 80:62 (20:11, 23;13, 19:17, 18:21). Elegantno kako su priželjkivali, držeći kontrolu od prve do posljednje minute, Zadrani su napravili prvi korak prema polufinalu (Cibona je pobijedila Furnir), uz nadu da bi pobjedom u subotu u Zagrebu mogli dobiti nešto više odmora pred rasplet borbe za prvaka.

Nekoliko minuta trajalo je zagrijavanje Jusupove momčadi, koja u napadu nije dolazila do pravih pozicija za poentiranje. Nakon minute odmora na klupi je ostao Lakić, a momčad je pod Čamparom zaigrala nešto agilnije, Božić je stigao do prvih poena, ušle su trice Čampare i Žganeca i Zadar je prvi put imao +10 (17:7). Na drugoj strani Novačić je s dvije akcije  donekle popravio dojam Dinama.

Najslabiji segment Dinamove igre su visoke pozicije, posebice u obrani, kroz koju su se Božić, Žganec, Ramljak prolazili bez problema. U napadu je Anzulović tražio raspoloženog pucača, jer je bilo jasno da će teško doći do koševa poput domaćina. Kad bi Zadrani udvojili Novačića uglavnom bi zatvorili prilaze košu, pa bi pokušaji trice ostali jedina opcija. Serijom 11:3 Zadar je došao do 18 poena prednosti (38:20). Ramljak je tricom kratko donio rekordnu prednost od 21 poena, a Novačić u posljednjem napadu Dinama smanjio na 43:24. Najraspoloženiji igrač u prvom poluvremenu bio je Čampara s 11 postignutih poena.

Na dvadesetak poena razlike nije se mogla očekivati spektakularna treća četvrtina. Jusup je na klupi čuvao Božića a u vatru gurnuo Šantelja, Sikirića, Klaricu… S druge strane uz standardnog Novačića dosta je aktivan bio Vučinić, ali dojam je pokvario veliki broj promašenih šuteva. Veliku dominaciju (35:19 na kraju četvrtine) imao je Zadar u skokovima, pa je i uz nešto lošiji šut povećao prednost za još dva poena (62:41).

U posljednjoj četvrtini nije bilo značajnijih promjena, a najvažnija za Zadar dogodila se tri minute prije kraja utakmice, kada se Čampara nakon jednog duela uhvatio za prepone i napustio parket.

Najbolji igrač utakmice bio je Dario Drežnjak s 20 postignutih poena, dok je kod Dinama najraspoloženiji bio Novačić s 19.

Danijel Jusup, trener Zadra: Dobili smo i to je dobro. Vidio sam dosta loših stvari, nisam zadovoljan, naročito drugim poluvremenom. Kao da smo čuvali rezultat, ne trčimo, svi igraju, nema razloga da nemamo intenzitet. To je valjda u glavama, uđeš u krivu ritam, događaju se ozljede. Čampara je bio u formi, očito sad neko vrijeme neće biti sposoban za igru, izgleda kao ozbiljnija ozljeda i da na njega nećemo moći računati.

Marko Ramljak: Nije bilo neka bajna predstava, nije lagano resetirati se za svaku utakmicu i odigrati najbolje što znamo. Nadam se da ćemo u Zagrebu igrati bolje.

Hrvoje Garafolić: Vrlo jednostavno: nismo uspjeli odgovoriti na energiju, skok u napadu i fizikalije,  plan koji smo imali nismo ispoštovali, došle su naše greške u napadu i vrlo brzo je utakmica otišla u ovom smjeru. Uzvrat će biti drugačiji, pred našom publikom, nadam se da možemo pružiti drugačiju partiju.

Vladimir Anzulović, trener Dinama: Zaslužena pobjeda Zadra, pokušali smo nešto što treniramo, danas smo bili impresionirani, većina igrača bila prvi put u ovoj ulozi. Zadar je protivnik koji je svima neugodan, dobro nas matchiraju. Vjerujem da sezona nije gotova, radimo u ambicioznom klubu, takvih je sve manje zaslužujemo i bolji tretman.