Hrvatska
Lakić uoči gostovanja u Dubravi: Vidi se da su u dobroj formi

Lakić uoči gostovanja u Dubravi: Vidi se da su u dobroj formi

Autor: Luka Perić//KK Zadar Photo: KK Zadar/Josip Begonja

Nedjelja, 17 sati

Košarkaši Zadra nakon pobjede protiv Dubrave u prvoj utakmici četvrtfinala FAVBET Premijer lige sutra igraju uzvrat u Zagrebu. Momčad Danijela Jusupa u četvrtak je potvrdila ulogu favorita, povela u seriji 1:0, ali i momci Marijana Bagarića pokazali su da mogu itekako ozbiljno zaprijetiti te da nisu slučajno u zadnjih devet utakmica prvog dijela prvenstva slavili čak osam puta. Nakon prve četvrtine koju je Zadar uvjerljivo dobio 20:6 u sljedeće tri gosti su bili potpuno ravnopravni.

– Prva utakmica je pokazala koliko je Dubrava ozbiljan protivnik. Prvu četvrtinu smo igrali defanzivno dobro, to je rezultiralo razlikom koja nam je dala komfor da ne igramo u nekakvom grču u ostatku utakmice. Dubrava može igrati dosta fizički i odgovoriti na sve zahtjeve utakmice. Igraju na domaćem terenu, vjerujem da će biti publike, toga smo svjesni. Moramo otići gore i odigrati najbolje što možemo, kaže trener Zadra Danijel Jusup.

Najbolji učinak u prvoj utakmici uz Karla Žganeca imao je Arijan Lakić, koji završnicu prvenstva dočekuje u izvrsnoj formi. Dubravašima je ubacio pet trica, postigao 21 poen i pokrio lošiju partiju nekih suigrača.

– Vidi se da je Dubrava u dobroj formi, da su digli samopouzdanje. Moramo se pripremiti kao i za prvu utakmicu, odigrati sto posto, kada nam malo padne fokus oni to iskoriste. Najvažnije je da u obrani budemo dobri, iz nje brzo vučemo loptu u što više kontranapada. Mislim da nam je to najbitnije za sutrašnju utakmicu, kaže Lakić.

Utakmica se igra u subotu u SD Dubrava s početkom u 17 sati, uz izravan prijenos na Sportskoj televiziji.