Europa i Svijet
VIDEO: Latvija pregazila Crnu Goru

VIDEO: Latvija pregazila Crnu Goru

Autor: Teo Cilar

Latvija je puno lakše od očekivanog došla do pobjede protiv Crne Gore i plasirala se u četvrtfinale gdje ih čeka Slovenija.

Crna Gora odigrala je najlošiju utakmicu na Eurobasketu nakon one u skupini protiv Španjolske. Iako su susret otvorili relativno dobro i imali vodstvo 8:7, nakon toga samo je Latvija bila na terenu, barem je tako izgledalo. Serijom 8:0 Latvija bježi na 15:8, a do kraja četvrtine i na plus 12.

Nastavila je Latvija u dobrom ritmu i u drugoj četvrtini što im je donijelo povećanje vodstva do poluvremena od plus 16. Očekivali smo bolje izdanje Crne Gore u drugom poluvremenu, ali dobili smo jedno veliko ništa. Kao da ne igraju utakmicu osmine finala na Eurobasketu. Latvija je odličnom timskom igrom, predvođena Kristapsom Porzingisom i Jannis Timom otišla na okruglih 30 poena razlike uoči posljednjih deset minuta.


Niti u posljednjoj četvrtini nismo dobili ništa od Crne Gore, niti trunke želje da se ogromna razlika spusti na pristojan poraz. Latvija je došla do najviših plus 35 na susretu, a na kraju je slavila pobjedu rezultatom 100:68. Najbolji kod pobjednika bio je Tima s 21 poenom, šest asistencija, pet skokova i dvije osvojene lopte. Porzingis je dodao 19 uz šest skokova. 

Kod Crne Gore najbolji Bojan Dubljević s 21 poenom i četiri skoka dok je Nikola Vučević zabio 16 uz devet skokova i četiri asistencije. Potpuno je zakazao Tyrese Rice s 2 poena u 11 minuta igre. 

Latvija će u utorak zaigrati protiv Slovenije u četvrtfinalu, jedine momčadi uz Španjolsku koja nema poraz na ovom prvenstvu. Sigurni smo kako nas očekuje jedna jako dobra utakmica.