Europa i Svijet
LaVar Ball krenuo sa zahtjevima u Litvi

LaVar Ball krenuo sa zahtjevima u Litvi

Autor: Teo Cilar

Malo je reći da su košarkaši Vytautasa ljuti zbog zahtjeva tate Balla.

Niti tri tjedna nakon dolaska obitelji Ball u Litvu nije trebalo čekati da dođe do prvih trzavica u prvoj momčadi Vytautasa. Sve je zakuhao, a tko drugi nego LaVar Ball.

LaMelo i LiAngelo nisu dorasli igranju ozbiljne seniorske košarke što smo imali prilike vidjeti, ali to ne spriječava njihovog oca LaVara da zahtjeva od trenera seniorske momčadi Vytautasa da promjeni stil igre svoje momčadi i da se igra puno brže s više šutiranja trica. LaVar pokušava uvesti "Ball pravila" i u sniorsku momčad, nije mu dovoljno što tako igra mlada momčad Vytautasa u Big Baller Brand Challengeu, natjecanju izmišljenom za njegove sinove gdje imaju sve ovlasti, sada to traži i od trenera seniorske momčadi Virginijusa Seskusa. 

LaVar je došao na trening Vytautasa poslije lošeg debitantskog nastupa njegovih sinova gdje je rekao igračima kako moraju igrati, brže i s više šuteva za tri poena. To nije najbolje sjelo igračima koji su bili ljuti na prohtjeve tate Balla koji želi da se sljede "Ball pravila".

Igrači Vytautasa nemaju problema s time da se igra po njihovim pravilima u BBB Challengeu, ali ne žele tako igrati u seniorima i smatraju da je sa Liangelom i LaMelom nemoguće igrati u obrani jer je braća ni ne igraju. 

Trener Seskus je rekao da će pokušati objasniti Ballovima da sa ovakvom obranom neće dobiti puno minuta u Prvenstvu Litve. Smatra kako su u napadu dobri, ali u obrani ne i da previše poena pada preko njih u obrani. Seskus smatra da se nalazi u teškoj situaciji, a kako će to završiti vidjet će se u narednim danima. 

Uprava i struka Vytautasa mogli su očekivati ovakav "cirkus" s obzirom na sve viđeno od LaVara do sada. Sada kada ga imaju vjerojatno misle kako im ovo nije trebalo unatoč medijskoj promociji koju su dobili potpisivanjem braće Ball.