Hrvatska
Legendarni pulski vaterpolist Damir Burić se prekvalificirao. U subotu će debitirati za Stoju!

Legendarni pulski vaterpolist Damir Burić se prekvalificirao. U subotu će debitirati za Stoju!

Autor: KK Stoja Photo: KK Stoja

Barakuda među hobotnicama

Košarkaši Stoje u okviru 16. kola Druge lige Zapad ove subote 12. ožujka 2022. godine na svom parketu dočekuju mladu ekipu Kvarner Junior iz Rijeke, trenutno petoplasiranu ekipu na ljestvici.

Međutim, biti će ovo povijesna subota za košarkaše Stoje i pulski sport, budući da će im se na terenu pod koševima priključiti proslavljeni pulski vaterpolist Damir Burić koji se, tada iz grada bez bazena, vinuo do olimpa.

Burić koji je s vaterpolskom reprezentacijom Hrvatske osvojio sve što se moglo, olimpijsko, svjetsko i europsko zlato, a i na klupskoj razini nema trofeja kojeg nije osvojio, u subotu će zaigrati u žuto-plavom dresu Stoje. Pulska barakuda debitirat će u svom kvartu za hobotnice sa Stoje.

- Do suradnje sa Stojom je došlo zbog toga što je predsjednik kluba Šime Vidulin moj dugogodišnji prijatelj. Meni je trebalo da treniram s nekim, jer mi je bilo dosadno trenirati sam doma, bila mi je puna kapa svega. Osim toga, nakon završene karijere nije lako, niti preporučljivo odmah stati s fizičkim aktivnostima. Volim košarku i Vidulin me nagovorio da dođem na treninge, pojasnio je svoj novi sportski izazov proslavljeni pulski olimpijac Damir Burić.

Utakmica Stoja – Kvarner Junior igra se u dvorani ŠSD Stoja s početkom u 19:00 sati.

Pozivamo sve prijatelje košarke i sporta općenito da nam se pridruže na subotnjoj utakmici.

Ulaz u dvoranu je besplatan, a biti će omogućen gledateljima uz predočenje važećih EU digitalnih COVID potvrda.