Europa i Svijet
Leon Radošević nastavlja gdje je stao s Bayernom i želi još više uspjeha

Leon Radošević nastavlja gdje je stao s Bayernom i želi još više uspjeha

Autor: Saša Ćirić

Jedan plus jedan.

Hrvatski centar s njemačkom putovnicom Leon Radošević produžio je vjernost Bayernu iz Münchena. Iskusni (31) internacionalac je u dresu bavarskog kluba proveo protekle tri sezone, a novi ugovor je potpisan do kraja sezone  21/22 s mogućnošću produljenja na još jednu godinu. Osim pokazatelja da je klub zadovoljan njegovim igrama, potpis novog ugovora znači i da nekadašnjem mladom hrvatskom reprezentativcu odgovara atmosfera u Bavarskoj: 

"Osjećam se ugodno u Bayernu, imao sam i još uvijek imam jako dobar odnos s trenerom, pa sam mogao ispuniti više uloga prošle sezone. Nadam se da ćemo ostati na istom putu kao momčad i da ćemo zajedno imati još više uspjeha no što smo imali u protekloj sezoni."

Nakon odlaska iz Cibone prije punih deset godina Radošević je svoju košarkašku karijeru gradio u Milanu, koji ga je nakon prve sezone ugovora posudio Lietuvos Rytasu. Po isteku talijansko-litvanske avanture ostvario je prvi kontakt s njemačkom košarkom potpisom za berlinsku Albu, u kojoj je proveo dvije sezone. Sezonu 15/16 trebao je provesti u Bešiktašu, ali ta ljubav je trajala samo dva mjeseca, pa se ekspresno vratio u Njemačku - ovaj put u redove Brose Bamberga s kojim će provesti tri sezone.

Radošević je u sezoni 20/21 odigrao impresivne 82 utakmice u svim natjecanjima (od 90 mogućih), problemima s koljenom unatoč. U Euroligi je prosječno ostvarivao učinak od 3.4 poena i 2.1 skoka za 14 minuta u igri.