Hrvatska
Regija
Lessort je protiv Splita igrao s pet osobnih! I što sad? Ništa!

Lessort je protiv Splita igrao s pet osobnih! I što sad? Ništa!

Autor: Branko Tabak Photo: ABA league j.t.d./Dragana Stjepanović

Njegova je osobna upisana suigraču

Utakmica 20. kola AdmiralBet ABA liga Split-Partizan, koju su Beograđani dobili u dramatičnoj završnici 95-96, imala je svoje treće poluvrijeme

Naime, kako je prvi objavio Domagoj Pancirov, komentator televizije Arenasport, tijekom prijenosa susreta 21. kola igrač Partizana Mathias Lessort bio je na parketu kada se utakmica lomila iako je imao pet osobnih pogrešaka.

Ljubitelj košarke Ivan Dominik Dunković odmah se potrudio te na Twitteru donio kronologiju dosuđenih osobnih pogrešaka i sve to uz dokaznu dokumentaciju.



Pogreška se javila za zapisničkim stolom jer Lessortu peta osobna nije upisana. Treneru Partizana Željku Obradoviću pogled prema semaforu je otkrio da ga smije staviti u igru, a on je u dvije ključne akcije sudjelovao s dva važna poteza. U napadačkom dijelu zadnjeg napada Partizana pri vodstvu Splita 95-93 postavio je blok u koji je zapeo Dominik Mavra te za djelić sekunde zakasnio u praćenju Jamesa Nunnallyja, koji je tricom doveo Partizan u vodstvo 95-96. Uslijedio je posljednji pokušaj Splićana preko Mavre, u čijem je ometanju opet sudjelovao Lessort.

U pitanju je elementarna povreda pravila, no baš je nitko nije primijetio i prijavio, ne samo na utakmici, nego punih devet dana.

Dakle ni suci, ni zapisnički stol, ni igrači, ni stručno vodstvo Splita, ni komentator utakmice, ni mi kao gledatelji - baš nitko nije reagirao na Lessortov povratak u igru. Jasno je da se radi o nenamjernoj pogrešci nastaloj za zapisničkim stolom. Jednostavno je Lessortova osobna pripisana Nunnallyju. I to se događa. Promaši se i slobodno bacanje, u pisanju teksta nastane tipfeler, pri parkiranju se dotakne zid... Griješi se.

Dodajmo još i da je Lessort priča dana zbog utakmice 21. kola ABA lige Partizan - Crvena zvezda, koju su crno-bijeli dobili 92-81. Partizanov Amerikanac je po završetku utakmice dva puta snažno odgurnuo igrača Zvezde Filipa Petruševa te mu je nekoliko puta pokušao zadati udarac. U smirivanje situacije uključio se i Obradović, a Lessort je nakon svega odjurio u svlačionicu. Za ovaj incident je kriv i sigurno je da ga čeka velika kazna.