Time-out
Leti, leti, leti... Zion!

Leti, leti, leti... Zion!

Autor: Saša Ćirić

Mladić već mjesecima ne prestaje puniti novinske stupce. Evo i zašto.

Možete li se sjetiti makar jednog čovjeka koji je zakucao sa slobodnog bacanja a da je imao stotinu ili više kilograma? Julius Erving, Michael Jordan, Brent Barry, Vince Carter, u novije doba Zach LaVine... sve su to ljudi visine oko dva metra, kilaže od 70 (šalimo se Brent, vjerujemo da si imao minimalno 75 kila) do 95.

LeBron James nije nikada sudjelovao u natjecanju u zakucavanju, ali niti iz igre nije pokušavao to izvesti. Unatoč tome, vjerujemo da je bio (ili možda još uvijek jest) kadar izvesti to sa svojih 115 kilograma.

No, jeste li ikada vidjeli nekoga da leti s linije slobodnih bacanja sa 130 kila na leđima? Niste? Vašim brigama je došao kraj. Njegovo ime je Zion Williamson i ako ste makar površno pratili košarkaške vijesti u posljednjih godinu dana, njegovo ime vam je moralo bar jednom zapeti za oko. Momak koji svojim fizičkim predispozicijama podsjeća na siledžije poput Larrya Johnsona ili pokojnog Anthonya Masona je potpuno čudo prirode. Njegova zakucavanja u srednjoj školi su obišla svijet putem raznih YouTube videa, a otkad je postao član glasovitog sveučilišta Duke, njegove majstorije ćemo moći ponekad pratiti i u izravnim televizijskim prijenosima.


Zion i ostatak momčadi Dukea su se već polako okupili na ljetnim treninzima pod budnim okom legendarnog Mikea Krzyzewskog, a u pauzama tih napornih treninga se ovi hiperaktivni klinci zabavljaju na razne načine. Pogledajmo kako je mladi Zion sa svojih, ponovit ćemo, 130 kilograma uspio poletjeti.