Hrvatska
Liga za prvaka: Gorica sprema osvetu Zaboku

Liga za prvaka: Gorica sprema osvetu Zaboku

Autor: Nenad Mudrinić Photo: KK Gorica - Nenad Mudrinić

Jedini kiks u Ligi za prvaka Gorica je imala na gostovanju u Zaboku i u subotu će imati priliku za revanš

U 9. kolu HT Premijer lige Lige za prvaka Gorica dočekuje Zabok. U regularnom dijelu prvenstva Bikovi su slavili u obje utakmice, ali u Ligi za prvaka Goričani su upisali neočekivani poraz protiv ovog suparnika. Momčad Jakše Vulića ove je sezone pobjeđivala Cibonu i Cedevitu što znači da u subotu možemo očekivati još jednu atraktivnu košarkašku predstavu.


Luka Tomas je  košarkašku afirmaciju stekao u Zaboku, a sada pruža sve bolje partije u dresu Bikova. Neki njegovi potezi bili su ključni u pobjedi protiv Cedevite i nada se da će Gorica nastaviti u pobjedničkom ritmu: Očekuje nas jedna teška utakmica protiv Zaboka koji je ove godine pokazao svima da je tvrd orah. Mi ćemo nastojati igrati kao protiv Cedevite i pokušati upisati pobjedu koja bi nam puno značila za samopouzdanje pred playoff. – riječi su ovog igrača iz poznate košarkaške obitelji Tomas.

Trener Gorice Miki Starčević nada se trećoj pobjedi u Ligi za prvaka: Bit će nam to četvrta utakmica ove sezone protiv Zaboka. Zadnju smo izgubili, ali najbitnije nam je da ponovimo dobar osjećaj koji smo imali protiv Splita i protiv Cedevite junior kada smo i dobili utakmicu. Želimo da se ponovi ona kemija i ona borba do kraja. Zabok je dobra ekipa jer mi smo tamo vodili 35 minuta, a oni su nas stigli, prestigli i na kraju  nas  pobijedili. Ne bih volio da nam se to ponovi i želim da igramo dobro do kraja. Neće nam biti lagano jer svaka utakmica je teška, a Zabok nije lagan protivnik. Imaju dvije pobjede u Ligi šestice kao i mi, a u subotu će netko izboriti i treću pobjedu. Nadam se da će to biti moj tim.” – zaključio je glavni strateg Goričana.


Gledateljima nisu potrebne COVID potvrde i nema epidemioloških ograničenja.  Cijena ulaznice je 20 kn i može se kupiti pri ulazu u Gradsku sportsku dvoranu Velika Gorica uoči utakmice. Pozivamo sve naše navijače da svojim prisustvom i glasnim bodrenjem uveličaju ovaj košarkaški događaj i vode nas do pobjede.

Utakmica se igra u subotu 30 . travnja 2022. u 18:00 sati u Gradskoj sportskoj dvorani Velika Gorica.