Hrvatska
LIga za prvaka/Liga za ostanak: Derbiji na Višnjiku, u Gradskom vrtu, Jazinama, Gorici...

LIga za prvaka/Liga za ostanak: Derbiji na Višnjiku, u Gradskom vrtu, Jazinama, Gorici...

Autor: HKS hks

Najava 2. kola

Prvo kolo Lige za prvaka donijelo je derbi na Gripama između Splita i Cedevite Junior nakon kojeg se broj ekipa s jednakim brojem bodova smanjio na tri. Splićani su uvjerljivom pobjedom Zagrepčane ostavili korak iza. Drugo kolo donosi novi derbi nakon kojeg će doći do novih promjena na vrhu.

KK ZADAR – KK CIBONA, 25. OŽUJKA 2022. U ZADRU, U DVORANI “KREŠIMIR ĆOSIĆ”, SPLITSKA 3, U 19:00 SATI. ⇒ ARENA SPORT

Na Višnjiku se sastaju Zadar i Cibona. Domaćini imaju probleme s ozljedama pa su pod znakom pitanju nastupi Aleksandra Bursaća (stopalo) i Antonio Jordano (Ahilova tetiva). Zdravstveno stanje trenera Vladimira Anzulovića nakon zaraze Covidom 19 i dalje ga drži dalje od momčadi.
No, u kakvom god sastavu Zadar bio očekuje se bespoštedna borba za svaku loptu protiv razigrane i rasterećene Cibone koja od dolaska trenera Gašpera Okorna igra dopadljivu košarku. Rezultati kažu istovremeno i svrsishodnu.

Okorn u svom kratkom mandatu na klupi Cibone već ima dvije pobjede protiv Zadra (HT Premijer liga, Kup Krešimir Ćosić). Može li Srđan Helbich tome stati na kraj?

KK GORICA – KK SPLIT, 25. OŽUJKA 2022. U VELIKOJ GORICI, U GSD VELIKA GORICA, RAKARSKA ULICA 19, U 18:00 SATI. ⇒ HKS TV

Split je gost kod petoplasirane Gorice, momčadi koja je na otvaranju Lige za prvaka dobro namučila Cibonu i pokazala da će ju se imati značajnu ulogu u krojenju vrha tablice. Goričani su prilično sigurni na svojoj petoj poziciji i kao takvi vrlo neugodni suparnici bilo kome.

Srđan Subotić, trener Splita, naglašava uprava izostanak rezultatskog imperativa kao veliku prednost Gorice.

‘Svaka sljedeća utakmica je najvažnija. S Goricom smo do sada igrali sve izjednačene utakmice, vidljivo je da zajedno funkcioniraju jako dobro, igraju za svoj gušt i to je njihova najveća prednost. Na nama je da odgovorimo ritmom, čvrstom igrom i da dođemo do bodova.’

KK ZABOK – KK CEDEVITA JUNIOR, 25. OŽUJKA 2022. U ZABOKU, U GRADSKOJ SPORTSKOJ DVORANI, PRILAZ JANKA TOMIĆA 2, U 18:00 SATI. ⇒ HKS TV

Još jedna momčad igra potpuno rasterećeno Ligu za prvaka. To je Zabok koji u 2. kolu dočekuje Cedevitu Junior. Zagrepčani su u oba ovosezonska susreta slavili protiv Zabočana.

‘Sve utakmice u Ligi za prvaka bit će teške, pogotovo nama koji imamo mladu momčad, nadam se da ćemo biti bolji energetski u odnosu na Split i fokusirani da dođemo do pobjede. Dobro se poznajemo, gledali smo tu zadnju utakmicu Zaboka kod Zadra, tu su novi Buljević i Jurič koji donose dodatnu širinu i energiju uz dobre Črnjevića i ostale. Nadam se da ćemo biti na tragu zadnjeg nastupa u Zaboku, to je put kojim moramo ići, biti agresivni, brzi, prije svega obrambeno na nivou’, najavio je susret trener Cedevite Junior Damir Mulaomerović.

LIGA ZA OSTANAK

KK SONIK PUNTAMIKA – GKK ŠIBENKA, 25. OŽUJKA 2022. U ZADRU, U DVORANI “JAZINE”, OBALA KRALJA TOMISLAVA 2, U 18:00 SATI. ⇒ HKS TV

Prvo kolo Lige za ostanak dodatno je za dno prikovalo momčad Sonik Puntamike koja u Jazinama u drugom kolu dočekuje susjede iz Šibenika. Šibenčani su fantastičnom igrom šokirali Alkara u Sinju, a u zadarski hram košarke stižu jači za igrača s ogromnim iskustvom igranja regionalne lige Stefana Sinovca.

‘U situaciji gdje su Rebić i Pleadin praktički 25 do 30 dana bez treninga morali smo reagirati i dovesti igrača jer nas je ostao mali broj pred ligu za opstanak. Stefan je izuzetno dobar i iskusan igrač, s velikim ABA ligaškim iskustvom. S obzirom na poznanstva s trenerima koji su radili s njim i njihovu preporuku odlučio sam ga kontaktirati i nagovoriti da dođe u Šibenku’, rekao je trener Šibenčana Damir Milačić.

Puntamika ne odustaje od borbe za ostanak, a uprava ih velika borbenost može spasiti. U posljednja dva susreta protiv Zaboka (u prvom dijelu natjecanja) i Škrljeva (u 1. kolu Lige za ostanak) su pokazali ogromnu želju i htijenje i ako im se stvari poklope mogli bi krenuti prema gore.

KK ADRIA OIL ŠKRLJEVO – KK FURNIR, 26. OŽUJKA 2022. U ČAVLIMA, U DVORANI “MAVRINCI”, U 19:00 SATI. ⇒ HKS TV

Škrljevo ima veliku prednost na vrhu poretka Lige za ostanak pred najbližom pratnjom i samo čudo ih može maknuti iz doigravanja za naslov prvaka Hrvatske u koje idu dvije prvoplasirane momčadi.

Nakon pobjede protiv Sonik Puntamike Škrljevčane očekuje još jedna domaća utakmica. Ovoga puta protivnik je momčad Furnira koja je Ligu za ostanak otvorila vrijednom pobjedom nad Osijekom u Dubravi. Ta dva boda, osigurana u produžetku, skinula su veliki teret s leđa Dubravašima koji će tražiti svoje šanse na ovom teškom gostovanju.

KK VRIJEDNOSNICE OSIJEK – KK ALKAR, 27. OŽUJKA 2022. U OSIJEKU, U MALOJ DVORANI GRADSKOG VRTA, KNEZA TRPIMIRA 23, U 17:00 SATI. ⇒ HKS TV

Osijek i Alkar igraju susret u kojem će poraženi biti gurnut prema samom dnu poretka, dok će pobjednik udahnuti zrak za daljnji nastavak borbe za ostanak.

Obje momčadi doživjeli su poraze na otvaranju Lige za ostanak, no Brokeri su ti koju su ostavili bolji dojam. Pali su tek nakon produžetka na gostovanju kod Furnira, dok je Alkar doživi težak poraz od Šibenke u Sinju. Tko će se iskupiti?